Vaření.czReceptyBramborová kaše s parmazánem

Bramborová kaše s parmazánem

Recept na bramborovou kaši s osobitou chutí.


3.811x
20 min

Ingredience

750 gbrambory

podle chuti

sůl
1 plátekmáslo
200 mlmléko
75 gparmazán

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Vložíme je hrnce s vroucí vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Brambory moc nesolíme a klidně je můžeme rozvařit. Během vaření brambor si ukrojíme asi 1 cm plátek másla. Vložíme jej do mléka v mikrovlnce vše společně ohřejeme. Většinou dávám 90 sekund na max. výkon, ale přiklopené. Parmazán nastrouháme. Uvařené brambory slijeme a rozmačkáme. Vlijeme do nich mléko s máslem a přidáme parmazán. Společně vše rozšťoucháme nebo vyšleháme šlehačem do hladké kaše. Podle chuti kaši osolíme. Bramborovou kaši s parmazánem přikryjeme poklicí a necháme asi 5 minut odpočinout. Bramborovou kaši s parmazánem podáváme jako přílohu ke grilovaným, pečeným nebo smaženým masům či zelenině. Nejlepší je teplá.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborová kaše s parmazánem

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena