Chutná borůvková povidla. Recept na 7 skleniček - 150 ml.
Přebrané borůvky vysypeme do širokého hrnce a vaříme, dokud nepustí šťávu a trochu se nerozvaří. Poté je necháme vystydnout a nejlépe v chladu odležet do druhého dne. Do rozvařených borůvek vysypeme cukr a vaříme je na mírném ohni, až zhoustnou. Zkusíme nabrat povidla na lžičku - hotová z ní musí sjíždět v podobě husté kaše. Připravíme si horkou vodou vypláchnuté skleničky. Rozdělíme do nich povidla tak, aby byly vrchovatě plné. Poté je uzavřeme, otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a uskladníme. Borůvková povidla roztíráme na čerstvé pečivo nebo použijeme do různých sladkých pokrmů. Zdroj: JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012 Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezónní suroviny v kuchyni - autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.
Česká klasika: Kynuté borůvkové knedlíky na páře
Bez kynutých knedlíků na páře s borůvkami si léto neumíme představit! Pokud jste si tuto dobrotu doma ještě nezvládli připravit, naučíme vás to krok za krokem. Jsou měkoučké a nadýchané.
Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem
Recept na pravé italské tiramisu z mascarpone. které doplníme čerstvými borůvkami. Dezert je hotový za pár chvilek a chuťově nemá chybu!
autor Smart Press
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena