Recept na jednoduché, ale výborné houbové řízky.
Vybereme spíše uzavřené plodnice. Starší plodnice s otevřeným kloboukem mají suchou dužninu. Někomu to ale nevadí, záleží na vkusu a chuti.
Plodnice bedly dobře osolíme. Postupně je obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Přebytečnou strouhanku oklepeme.
Bedly fritujeme při 180 °C asi 3 - 4 minuty. Samozřejmě lze smažit i na pánvi. Bedly v trojobalu podáváme s okurkovým salátem a nezapomeneme na tatarskou omáčku a kečup.
Jako od babičky: Poctivá bramboračka s houbami, česnekem a majoránkou
Bramboračka rozhodně patří mezi nejoblíbenější české polévky. Provoní celý byt kořenovou zeleninou, houbami a v zimě vás také pěkně prohřeje. A navíc všechny ingredience na vaření pořídíte levně! Jak na to?
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena