Banoffee

Banány a karamel. Dokonalý moučník.


0.00x
60 min
Podobné recepty

Postup přípravy

Máslo rozpustíme a propracujeme se sušenkami, bílkem, skořicí, špetkou soli a cukrem. Vytvořenou hmotu vymačkáme do menší obdélníkové formy vyložené pečicím papírem. Korpus zapečeme asi 15 min. v troubě vyhřáté na 175°C.
V pánvi rozpustíme cukr na světlý karamel. Odstavíme, přidáme máslo, med a teplou smetanu a poté na mírném plameni za stálého míchání ještě chvíli zahříváme. Karamelový krém nalijeme do předpečeného korpusu.
Banány oloupeme, rozkrojíme podélně na poloviny, potřeme je lehce citronovou šťávou, aby nehnědly, a rozložíme do ještě teplého krému. Koláč necháme vychladnout a dáme ztuhnout do chladničky, nejlépe přes noc. Před podáváním můžeme dozdobit šlehačkou a mandlemi.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Banoffee

Zpět na recept