Bábovka Černá mamba

Recept na rychlou a výbornou bábovku z jedné mísy.


3.915x
60 min
1×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme do mísy. Přidáme k nim oba cukry a společně utřeme. Postupně vmícháme mouku s kypřícím práškem, nastrouhanou citronovou kůru, mléko a olej. vše důkladně promícháme.

Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Rovnoměrně do ní rozlijeme asi 2/3 těsta. Do zbylého těsta vmícháme kakao a rum, můžeme přidat i nastrouhanou čokoládu. Tmavé těsto opatrně nalijeme na světlé těsto. Bábovku dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 35 - 45 minut.

Upečenou bábovku Černá mamba necháme vychladnout, vyklepneme z trouby a podle chuti ocukrujeme nebo jinak zdobíme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka Černá mamba

Zpět na recept