Babiččina květáková polévka

Výborná polévka s opraženou dětskou krupičkou.


4.3112x
45 min
11×

Postup přípravy

Do hrnku s vodou dáme omytý a na růžičky nakrájený květák, přidáme silný zeleninový vývar nebo zeleninový bujón, špetku soli, pepře, kmínu a necháme povařit.

Mezitím na suché pánvi opražíme bez tuku 2 lžíce dětské krupičky do
světle hnědého zabarvení a přidáme do hrnce. Povaříme 10 minut, polévka vezme hezkou barvu.

V hrníčku rozmícháme jedno vejce a zavaříme do polévky. Nakonec přidáme jednu lžíci másla a květákovou polévku můžeme podávat.

Foto: Vojtěch Leman
user-icon

autor mont


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččina květáková polévka

Zpět na recept