Recept na zdravou buchtu s výbornou kombinace chutí.
Hodnocení
4.2
/ 5 (9x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Těsto
Vejce2 ks
Máslo100 g
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Polohrubá mouka150 g
Celozrnná mouka150 g
Třtinový cukr150 g
Ananasová activia2 kelímky
Náplň
Voda500 ml
Hruška4 ks
Kyselina citronová1 lžička
Postup přípravy
Oloupané hrušky nakrájíme na plátky. Ponoříme je do 500 ml vody smíchanou s 1 lžičkou kyseliny citronové.
Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva. Máslo rozpustíme. Cukr utřeme s vejci. Přilijeme oba dva ananasové jogurty (můžete vyzkoušet i jinou příchuť) a rozpuštěné máslo. Těsto důkladně promícháme.
Ananasové těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Těsto poklademe plátky hrušek a plech vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Ananasovou buchtu s hruškami pečeme asi 40 minut.
Upečenou ananasovou buchtu s hruškami necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Buchtu zdobíme podle fantazie.