Recept na výborné zpracování přerostlých okurek.
20 cl | cukr |
3 lžíce | sůl |
20 cl | ocet |
1 kg | cibule |
2-3 lžičky | kopr |
2 kg | okurka |
1-2 lžičky | kari koření |
1-2 lžičky | mletá sladká paprika |
1-2 lžičky | mletý černý pepř |
Okurky omyjeme a cibuli oloupeme. Okurky nastrouháme i se slupkou, smícháme s nakrájenou cibulí a solí. Necháme 2 hodiny odležet. Rozpustíme cukr s octem zatepla. Pak vymačkáme a slijeme pryč tekutinu z okurek, přidáme ostatní suroviny, naplníme do sklenic. Americký okurkový salát sterilujeme 20 minut při 80 °C. Je to velmi pikantní a dobré.
Recept na osvěžující okurkovou limonádu krok za krokem
Horké dny si žádají pořádné osvěžení! A tato okurková limonáda je tou nejlepší volbou! Je domácí, zdravá a skvěle zažene žízeň.
S Michalem Nikodemem a Honzou Kuželkou se naučíme, jak připravit osvěžující letní okurkový nápoj. Tentokrát vtipného Honzu nepotěšíme, protože nebudeme potřebovat žádný alkohol.
autor pasulkova
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena