Vaření.czReceptySmažený květák v trojobalu

Smažený květák v trojobalu

Skvělá, chutná a lehká česká klasika.


5.01x
30 min
1×

Ingredience

2 hrnkyolej
2 lžícesůl
1 lvoda
1 kskvěták

trojobal

2 ksvejce
1 hrnekstrouhanka
1 hrnekhladká mouka

Postup přípravy

Květák uvaříme do poloměkka v osolené vodě a necháme vychladnout. Poté opatrně rozebereme na růžičky a obalíme v klasickém trojobalu, který jsme si předem připravili z mouky, rozšlehaných vajec a strouhanky. Květák smažíme ze všech stran ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, až je dozlatova. Podává se obvykle s vařeným bramborem nebo s bramborovou kaší, ale pro změnu bude určitě všem chutnat i s domácím bramborovým salátem.

Květákové variace: Smaženým květákem nic nezkazíte, ale tyhle recepty rozhodně zkuste!

Poradíme vám, jak květák chutně a co nejčastěji zařadit do jídelníčku. Květák se dá připravit jak pouhým povařením a klasickým smažením, tak i šikovně zapékat, tvořit z něj nejrůznější placičky, karbanátky, obohatit jím polévky či saláty, zapracovat do směsí třeba s kuskusem a také celý květák naplnit a zapéct. Zkuste některý z vybraných receptů.

Květákové

Brokolice - zelená příbuzná květáku s obdivuhodnými vlastnostmi

Zelenina, která své popularity dosahuje až v posledních letech. Zcela jistě patří mezi nejprospěšnější zeleninu, která lidský organismus nejen zásobuje důležitými vitamíny a prvky, ale je velkým pomocníkem v boji s nadváhou. Teď si dovolím mluvit pouze za sebe, ale mně určitě chutná více, než květák. Možná je to proto, že tuto zeleninu jsem ochutnala až v dospělosti.

Brokolice

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažený květák v trojobalu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena