Smažený květák v trojobalu

Skvělá, chutná a lehká česká klasika.


5.01x
30 min
1×

Postup přípravy

Květák uvaříme do poloměkka v osolené vodě a necháme vychladnout. Poté opatrně rozebereme na růžičky a obalíme v klasickém trojobalu, který jsme si předem připravili z mouky, rozšlehaných vajec a strouhanky. Květák smažíme ze všech stran ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, až je dozlatova. Podává se obvykle s vařeným bramborem nebo s bramborovou kaší, ale pro změnu bude určitě všem chutnat i s domácím bramborovým salátem.


Květákové variace: Smaženým květákem nic nezkazíte, ale tyhle recepty rozhodně zkuste!


Poradíme vám, jak květák chutně a co nejčastěji zařadit do jídelníčku. Květák se dá připravit jak pouhým povařením a klasickým smažením, tak i šikovně zapékat, tvořit z něj nejrůznější placičky, karbanátky, obohatit jím polévky či saláty, zapracovat do směsí třeba s kuskusem a také celý květák naplnit a zapéct. Zkuste některý z vybraných receptů.


Květákové


Brokolice - zelená příbuzná květáku s obdivuhodnými vlastnostmi


Zelenina, která své popularity dosahuje až v posledních letech. Zcela jistě patří mezi nejprospěšnější zeleninu, která lidský organismus nejen zásobuje důležitými vitamíny a prvky, ale je velkým pomocníkem v boji s nadváhou. Teď si dovolím mluvit pouze za sebe, ale mně určitě chutná více, než květák. Možná je to proto, že tuto zeleninu jsem ochutnala až v dospělosti.


Brokolice

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažený květák v trojobalu

Zpět na recept