Mrkvové muffiny s medem a ořechy

Pokud hledáte recept na opravdu vláčné muffiny, tady jsou. Z mrkve, mletých vlašských oříšků a doslazené medem a třtinovým cukrem.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Nejprve si na jemném struhadle nastrouháme očištěnou mrkev. Nastrouhanou mrkev orestujeme 3 minuty na másle a odstavíme. Do orestované mrkve vmícháme skořici, zázvor a necháme vychladnout.

Mezitím si rozdělíme žloutky a bílky do dvou misek. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme do sněhu. Poté vyšleháme žloutky s cukrem, zašleháme i rozpuštěný med a rozpuštěné máslo či olej.

Do vyšlehané žloutkové směsi přidáme šťávu a kůru z citronu, mleté ořechy a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vmícháme i vychladlou mrkvovou směs.

Nakonec jemně vmícháme do směsi i vyšlehaný sníh.

Těstem plníme důlky v plechu na muffiny vystlané papírovými košíčky, a to zhruba centimetr pod okraj.

Muffiny pečeme na 175 °C cca 15 minut. Propečenost otestujeme špejlí. Vychladlé muffiny můžeme i ozdobit jednoduchým lehkým krémem, který vytvoříme vyšleháním smetany ke šlehání s mascarpone a lžící cukru moučka.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvové muffiny s medem a ořechy

Zpět na recept