Recept na krémové rizoto s dýní a uzeným tofu.
0.5 ks | dýně Hokaido |
1 ks | uzené tofu |
500 g | rýže |
1.5 l | zeleninový vývar |
120 ml | kokosové mléko |
1 špetka | sůl |
1 špetka | mletý pepř |
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
1 lžíce | olej |
Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky, potřeme olejem, osolíme a dáme na plech. Přidáme na kostičky nakrájené uzené tofu.
Vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut na 200 °C. Poté si polovinu dýně dáme do mističky a vidličkou rozmačkáme na kaši.
Na pánvi na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, poté přidáme i česnek necháme zesklovatět. Poté přidáme rýži, chvilku orestujeme a zalijeme částí zeleninového vývaru. Až rýže absorbuje vývar, tak opět zalijeme vývarem a tento proces opakujeme. Zhruba po 25 minutách je rýže uvařená. Do rýže zamícháme připravené dýňové pyré, kokosové mléko a zbytek pečené dýně a tofu. Rizoto promícháme, chvilku ještě povaříme a nakonec dochutíme solí a pepřem.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
12 nejoblíbenějších receptů z dýně
Sezóna dýní je po roce zase tady. A kdo by dýně pro svou variabilitu nemiloval? Nejraději připravujeme dýňové polévky, rizoto a pyré, ale i dýňový chléb, muffiny, koláče či kompoty z dýně stojí za zkoušku. Zaručujeme opravdové pochutnání, ať už z našich doporučených receptů vyzkoušíte cokoliv.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena