Dušený kuřecí řízek s česnekovou omáčkou

Vyzkoušejte snadný recept na dušené kuřecí řízky s česnekovou omáčkou, které podáváme jako hlavní chod.


0.00x
35 min

Postup přípravy

Kuřecí řízky zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a obalíme v hladké mouce. Jarní cibulku nasekáme nadrobno a stroužky česneku prolisujeme.

Na oleji opečeme připravené kuřecí řízky z obou stran. Jakmile se maso zatáhne, tak jej vyjmeme a odložíme stranou. K výpeku přidáme máslo, na kterém necháme zpěnit cibulku a zaprášíme moukou. Vše krátce orestujeme, podlijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu. Poté přidáme prolisovaný česnek, vrátíme plátky masa a zvolna dusíme doměkka. Omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou.

Dušené kuřecí řízky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. Vhodnou přílohou může být na másle dušený řapíkatý celer, bramborová kaše nebo opečené brambory.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušený kuřecí řízek s česnekovou omáčkou

Zpět na recept