Vaření.czReceptyDušený kuřecí řízek s česnekovou omáčkou

Dušený kuřecí řízek s česnekovou omáčkou

Vyzkoušejte snadný recept na dušené kuřecí řízky s česnekovou omáčkou, které podáváme jako hlavní chod.


5.01x
35 min
1×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
600 mlvývar
2 lžícemáslo
1 lžíceplnotučná hořčice
2 lžícehladká mouka
150 mlsmetana ke šlehání
4 ksjarní cibulka
4 plátkykuřecí prsní řízek

podle potřeby

1 -olej

podle chuti

1 -sůl
0 -čerstvá petrželka
0 -mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuřecí řízky zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a obalíme v hladké mouce. Jarní cibulku nasekáme nadrobno a stroužky česneku prolisujeme. Na oleji opečeme připravené kuřecí řízky z obou stran. Jakmile se maso zatáhne, tak jej vyjmeme a odložíme stranou. K výpeku přidáme máslo, na kterém necháme zpěnit cibulku a zaprášíme moukou. Vše krátce orestujeme, podlijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu. Poté přidáme prolisovaný česnek, vrátíme plátky masa a zvolna dusíme doměkka. Omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou. Dušené kuřecí řízky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. Vhodnou přílohou může být na másle dušený řapíkatý celer, bramborová kaše nebo opečené brambory.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušený kuřecí řízek s česnekovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena