Červená čočka na kyselo s volským okem

Červená čočka na kyselo je rychlé a zdravé jídlo. Lehčí a stravitelnější varianta čočky tmavé.


3.73x
25 min

Postup přípravy

Čočku několikrát propereme v teplé vodě a necháme chvíli namočenou. Cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na sádle (vegetariáni použijí olej), zalijeme vodou, přidáme čočku a vaříme doměkka 15 minut. Dle potřeby přilijeme vodu.

Mezitím uděláme na pánvičce volská oka nebo vajíčka uvaříme dle své chuti.

Když je čočka měkká, přidáme pepř, sůl, ocet, lisovaný česnek a zahustíme bezlepkovou směsí Bešamelu rozpuštěnou ve studené vodě. Chvíli provaříme a dosolíme dle chuti.

Na talíř přidáme volské oko a kyselou okurku. Čočku na kyselo podáváme s čerstvým chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Červená čočka na kyselo s volským okem

Zpět na recept