Jsou látky, které udělující potravině texturu a to tak, že na ní vytvářejí gel.
Ženšen je trvalka, která se v léčitelství používá již více jak 5 tisíc let. Můžeme ji nalézt především na severní polokouli a to ve východní Asii (Korea, Čína, Sibiř) a v Severní Americe. Stále zelená rostlina má velké zelené listy, tenký tvrdý stonek a semena mají křiklavě červenou barvu. Kořen rostliny, který je nejcennější, má často tvar lidského těla.Existují tři hlavní druhy ženšenu. Severoamerický, orientální a sibiřský. Sibiřský nemá žádné reálné využití. Naopak severoamerický se využívá obdobně jako ten nejkvalitnější - orientální. Nejvíce na trhu ceněný je bílý, divoký, orientální ženšen. Cena za jednu unci (přibližně 31,10 gramů) se může vyšplhat až na 20 tisíc amerických dolarů.Více se o ženšenu, jeho využití a léčivých účincích dozvíte v našem článku Ženšen.Foto: Profimedia.cz
Žervé patří do skupiny tvarohových sýrů, které konzumujeme mladé a které neprocházejí žádným zušlechťováním. Výroba je ukončena jen prokysáním sýřeniny. Chuť je jemná a konzumovat je můžeme v jakoukoliv denní dobu, nasladko i naslano.
žinčica je meziprodukt při výrobě brynzy, tradiční slovenský nápoj z ovčího mléka podobný kefíru. Údajně nejlepší druh žinčice je urda, která je hustší než klasická slaná nebo kyselá žinčica. Přinejmenším v létě je příjemným osvěžujícím nápojem. K autentickému zážitku návštěvy salaše patří pití žinčice z typických pastýřských črpáků. Žinčica je velmi bohatá co do počtu druhů mikroorganismů, kterých obsahuje dodnes známých až 1 700. V jednom gramu produktu jich lze nalézt až 1 miliardu
Technologický proces konzervace výrobků. Potraviny, výrobky nebo suroviny se rychle zmrazí na minimální teplotu -18 °C.
Zmrzlina je výrobek ze zmrazené zmrzlinové směsi. Ta se vyrábí studenou nebo teplou cestou/metodou.
Oblíbená cukrovinka. Nezbytná pro věčnou touhu člověka něco žvýkat. V dnešní době má žvýkačka spoustu funkcí.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena