Slovník pojmů

želírující látky

želírující látky

Jsou látky, které udělující potravině texturu a to tak, že na ní vytvářejí gel.

Číst více
žervé

žervé

Žervé patří do skupiny tvarohových sýrů, které konzumujeme mladé a které neprocházejí žádným zušlechťováním. Výroba je ukončena jen prokysáním sýřeniny. Chuť je jemná a konzumovat je můžeme v jakoukoliv denní dobu, nasladko i naslano.

Číst více
žinčica

žinčica

žinčica je meziprodukt při výrobě brynzy, tradiční slovenský nápoj z ovčího mléka podobný kefíru. Údajně nejlepší druh žinčice je urda, která je hustší než klasická slaná nebo kyselá žinčica. Přinejmenším v létě je příjemným osvěžujícím nápojem. K autentickému zážitku návštěvy salaše patří pití žinčice z typických pastýřských črpáků. Žinčica je velmi bohatá co do počtu druhů mikroorganismů, kterých obsahuje dodnes známých až 1 700. V jednom gramu produktu jich lze nalézt až 1 miliardu

Číst více
zmrazení

zmrazení

Technologický proces konzervace výrobků. Potraviny, výrobky nebo suroviny se rychle zmrazí na minimální teplotu -18 °C.

Číst více
zmrzlina

zmrzlina

Zmrzlina je výrobek ze zmrazené zmrzlinové směsi. Ta se vyrábí studenou nebo teplou cestou/metodou.

Číst více
žvýkačka

žvýkačka

Oblíbená cukrovinka. Nezbytná pro věčnou touhu člověka něco žvýkat. V dnešní době má žvýkačka spoustu funkcí.

Číst více
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena