Jedná se o výrobek z sóji, kde se sójová bílkovina oddělí sražením.
Polotvrdý netučný sýr z kravského mléka s jemnou delikátní chutí.
Kulatý polotuhý sýr výrazné chuti. Je vhodný ke smažení.
Jedná se steaky z hovězí loupané plece.
Sirup nebo poleva různých příchutí. Používá se k dochucení nebo zdobení moučník, ovocných pohárů nebo zmrzlin.
Malé těstovinové taštičky stočené do kroužků (prstýnků) a plněné různými náplněmi. Jejich tvar je inspirován Venušiným pupíkem.
Jihoamerická placka, která se jí místo chleba. Často se plní směsí masa, ryb či zeleniny.
Tenké krajíčky opečeného bílého chleba.
Tradiční český moučník z jemného kynutého těsta. Peče se na speciálním válci a obaluje se ve směsi cukru a skořice nebo jiného koření.
Dlouhé těstoviny asi 3 mm široké, původem z Ligurie.
Těstoviny podobné penne, ale trojúhelníkového tvaru.
Červená salátová čekanka.
Je tradiční chlazený britský dezert jen zdánlivě podobný italskému tiramisu. Je připravován z piškotového těsta nebo z již hotových, alkoholem ochucených piškotů, které jsou na povrchu pokryty džemem a vaječným krémem. Je ozdobený šlehačkou a kandovaným nebo čerstvým ovocem, oříšky a lámanou čokoládou.
Dlouhé tenké těstoviny podobné špagetám, ale průřez má tvar hranolku, nikoli kolečka.
Jedná se obalení masa, sýra, či zeleniny v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Následně se vše smaží.
Izolační obal na servis lahvového vína.
Organické sloučeniny dělící se na živočišné a rostlinné.
Tvaroh je ve své podstatě sýr. Nezrající sýr, který se získává kyselým srážením. Tvaroh má však v naší kuchyni všestranné použití. Téměř vůbec se nevyužívá jako sýr.
Tvrdé sýry mají nejvyšší tuku v sušině a to minimálně 60%. Tyto sýry musí zrát nejméně 3 měsíce. Čím déle je tvrdý sýr uložen, tím výraznější a intenzivnější má chuť. Všechny tyto sýry mají tvrdou kůru. K nejznámějším tvrdým sýrům patří parmazán, ementál, čedar a gruyére.
Kastrůlek na zapékané pokrmy.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena