Jsou látky, které snižují tendenci jednotlivých částic potraviny ulpívat vzájemně na sobě.
Pevný polotvrdý sýr oválného tvaru z kravského mléka s delikátní ořechovou příchutí.
Tavitelný sýr , který má tvar jako hruška. Dozrává a tvrdne zavěšený na provázcích. Je to uzený sýr a hodí se především na ravioly.
Jedná se o chorvatstkou specialitu. Nasolená sušená vepřová kýta. Zraje sušením v proudu čerstvého vzduchu. Používá se v mnoha italských jídlech a také jako překrm s ovocem.
Pryží nazýváme kaučuk nebo také zvulkanizovanou kaučukovou směs.
Puchratka je mořská řasa, která roste na skalách podél pobřeží Irska, Francie a Islandu. Mezi její léčivé vlastnosti patří, že působí proti zánětům plic, střev a ledvin, ovlivňuje zápal plic a kašel, má pozitivní účinek na žaludeční vředy. Z puchratky se vyrábí potravinářská přísada karagen
Jemné moučníky vařené v páře nebo ve vodní lázni. V dnešní době se připravují z kupovaných škrobových prášků nejrůznějších příchutí.
Doslova rajčatová omáčka v neapolském nářečí.
Nápoj připravený z čaje, cukru, alkoholu, vína a vody, okořeněný skořicí, hřebíčkem a jiným kořením.
Italská omáčka vhodná k rybám nebo těstovinám. Součástí omáčky jsou ančovičky, olivy, tomaty, olivový olej.
Výraz francouzského původu, který označuje hladnou hmotu, která vzniká rozmačkáním, rozmělněním nebo propasírováním.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena