Jsou látky používané při výrobě. Většinou z technologických důvodů. Nejsou součástí potraviny, ale v konečném výrobku se můžou vyskytnout ve stopovém - toxikologicky bezvýznamném množství.
Známý most v Paříži dal název této úpravě brambor. Ty se krájí na větší hranolky tak, aby jedna strana zůstala klenutá a prudce se osmaží. Brambory se aranžují na talíři přes maso jako most.
Anglická ovesná kaše.
Táhnutí - pomalé vaření - potravin v horké tekutině.
Potraviny jsou látky - výrobky, suroviny - určené ke spotřebě člověka. Jsou buď v upraveném nebo neupraveném stavu. Jedná se o jídlo a nápoje. Za potravinu se považují přídavné látky, pomocné látky a aromata, které můžeme koupit. Za potraviny se nepovažují psychotropní nebo omamné látky a léčiva.
Jedná se vitamíny, minerální látky, aminokyseliny, specifické mastné kyseliny a další potřebné látky pro naše tělo. Tyto doplňky splňují stanovené nutriční faktory s významným biologickým účinkem.
Jedná se o takzvané After-Dinner-Drinks a svítí jako duha. Jednotlivé likéry s různým obsahem alkoholu a s různou, specifickou hmotností naléváme do sklenice jeden na druhý. Nejtěžší musíme lít dospod (jde o nejsladší s nejnižším obsahem alkoholu). Likéry se nesmějí lít jeden do druhého. Vrstvy jednotlivě rozděleny a nápoj tak opravdu vypadá jako duha
Povidla se původně vyráběla z trnek. Nyní se povidla vyrábějí z jedno nebo více druhů ovoce. Podle potřeby se přidávají přírodní sladidla. Je polotuhé až tuhé konzistenece a obsahuje částice dužiny ovoce, ze kterého se vyrábí.
Souhrnný název pro potraviny, vodu, pochutiny a nápoje.
Pražení surovin na suché rozpálené pánvi, aby suroviny získaly před dalším zpracováním intezivnější aroma. Nejznámější je tato úprava u kávy a ořechů.
Staročeská štědrovečerní polévka ze sušených hub, kmínu a cibule.
Náplň k výrobě jitrnic a jelit. V dnešní době se prodává také samostatně.
Hlavní součást pokrmu (rýže, brambory, těstoviny, noky aj.)
Sicilská specialita, čerstvý, velmi slaný sýr tvarohového typu ze směsi kravského a ovčího mléka.
Francouzský svatební dort, který se připravuje z malých bochánků z odpalovaného těsta. Tvoří kužel politý čokoládou a karamelem a zdobený šlehačkou.
Jiný plyn než vzduch, který vytlačuje potravinu z obalu.
Je nasolená, sušená vepřová kýta, která uzrává sušením ve stínu a v proudu vzduchu. Podává se jako předkrm se zralými čerstvými fíky nebo melounem. Správný způsob porcování je ručně oddělovat tenké plátky.
Druh sušené šunky.
Italské perlivé bílé nebo červené víno.
Obilovina, ze které se připravují jáhly.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena