Vydatná zeleninová polévka, v různých místech Itálie se připravuje z různých ingrediencí, většinou obsahuje cibuli, mrkev, celer, brambory a rajčata.
Nejrůznější drobná zavářka do polévek, jako např. alfabeto, orzo, occhi di lupo, pernicette, stelline.
Datum vymezující minimální dobu, po kterou si potravina zachvá své vlastnosti. Musí být dodrženy skladovací podmínky. V takovém případě je potravina zdravotně nezávadná.
Mirin je slazené japonské rýžové víno. Používá se především jako ochucovadlo při vaření. Někdy bývá nazýváno jako slazené saké, což v podstatě je. Mirin se však nikdy nepije samotný, používá se výhradně na vaření. Mirin je bílé až zlatavé víno. Má nízký obsah alkoholu, obvykle 13 - 15% a jemnou nasládlou chuť. Víno mirin se používá především v japonské a asijské kuchyni do omáček, jako příloha k suši, pod maso, ke grilovaným rybám nebo u ryb, kde chceme odstranit nepříjemné rybí aroma. Mirin můžeme přidat přímo do vařeného jídla a krátce povařit, přičemž alkohol samozřejmě vyprchá. Pokud chceme alkohol zachovat, přidáme víno až do hotového pokrmu. Mirin se také používá tam, kde potřebujeme nahradit sójovou omáčku a cukr. Víno se obvykle dá koupit ve specializovaných obchodech a asijskými surovinami nebo velkých hypermarketech s oddělením pro labužníky. Náhradou za mirin může být suché sherry s trochou cukru.
Směs různých druhů bylinek a salátové zeleniny.
Vařené mladé pivo.
Jsou škroby získané chemickými změnami jedlých škrobů v nativním stavu.
Míchaný nápoj z ledu, kubánského rumu, třtinového cukru, máty a limetky.
Podložka pod ubrus.
Jsou mastné kyseliny s jednou dvojnou cis- vazbou.
Jemný stolní sýr vyráběný ze směsi kravského a kozího mléka.
Obsah dutých kostí, kostní dřeň.
Základ této omáčky tvoří bešamelová omáčka. Je jako tradiční omáčka ochucena strouhaným muškátovým oříškem. Navíc v ní však najdeme žloutky a strouhaný parmazán nebo jiný tvrdý sýra. Tyto ingredience dají omáčce zcela jinou chuť. Řadí se mezi teplé bešamelové omáčky. Tuto omáčku používáme především k zapékání masa, drůběže, zeleniny i ryb. Můžeme ji ale také použít místo běžné omáčky k restovaným masům.
Známý italský salám s kousky slaniny a koření.
Suché dezertní víno z muškátové vinné révy.
Sladká šťáva vytékající z rozdrcených hroznů při jejich lisování.
Ovocná hořčice připravovaná z různých druhů ovoce, cukru a esenciálního hořčičného oleje, kandované ovoce nakládané v pikantním sirupu s hořčičnými semínky, podává se k masům a sýrům.
Splňuje podmínky kladené na hotel s jednodušším vybavením. Poskytuje služby především motoristům.
Je pěna s chutí po dané surovině. Například mousse jahodový připravíme tak, že do jahodového protlaku vmícháme ušlehanou šlehačku a rozpuštěnou želatinu.
Velice jemný italský sýr původem z Neapole. Vyrábí se z čerstvého kravího nebo bůvolího mléka. Má jemnou smtanovou chuť. Prodává se v mnoha tvarech. Pizzu nebo těstoviny si bez něj nedokáže představit žádný Ital. Mozzarella se přidává téměř všude. Do salátů, na zapékání, na maso. Mozzarela se prodává v roztoku. Exituje ale i mozzarella blok.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena