Kung pao je čínské jídlo z kuřecího masa. Připraví se tak, že se maso nakrájené na kostičky promíchá se solí, máčeným škrobem a sójovou omáčkou. Poté se na velmi horké pánvi za použití oleje orestují burské oříšky, které se poté nechají vychladnout. Na pánev s rozpáleným olejem se přidají nakrájené chilli papričky a sečuánský pepř, potom se přidá předem naložené maso, poté co maso zbělá se přidá víno a po jeho odpaření se přidá pórek, česnek a zázvor. Na to se nalije omáčka z octa, soli, cukru, škrobu, glutasolu, sojové omáčky a vývaru. Přidají se burské oříšky a můžeme podávat. Toto jídlo je oblíbené především pro svou jednoduchou přípravu.
Koření, nejčastěji se používají červenožluté oddenky na přibarvení likérů, sýrů a cukrářských výrobků.
Je to tradiční severoafrický pokrm z tvrdé pšeničné krupice. Připravuje se k masům, do salátů nebo i na sladké pokrmy, vaří se v páře a u nás se prodává v obchodech s racionální výživou.
Chlebový nápoj vyráběný kvašením žitného chleba. Obsah 1 % alkoholu.
Je základ kynutého těsta. Připravuje se předem. Droždí se nechá vzejít v troše teplého mléka, cukru a mouky.
Jedná se o proces umožňující úpravu chutí a dosažení vyšší kvality potravin pomocí chemických procesů ve vhodném prostředí a za kontrolované přítomnosti mikroorganismů (kvasinek, plísní) Proces, který využívá kvasinek ke kynutí těsta pro pečení chleba, buchet koláčů, nebo přeměnu cukrů na alkohol.
Jsou látky, nebo směsi látek, které vytvářejí plyny a tak následně zvyšují objem těst.
Tykev - rozděluje se do několika skupin podle tvaru plodů. Kuchyňsky se zpracovávají převážně plody podlouhlých tvarů, zvané též tykev chřestová.
Látky, které zvyšují kyselost potravin nebo jim udělují kyselou chuť.
Kyselé mléko vzniklé sražením mléka kyselinou mléčnou.
Tlaková nádoba na sodovou vodu.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena