Regionální název pro brambory.
Nebo také ecoli je nebezpečná bakterie, která se z kontaminované potravy dostane do organismu a způsobuje střevní těžkosti.
Protože si některé aminokyseliny nedokáže naše tělo vyrobit samo, musíme je dodat tělu potravou. Zde je 9 základních aminokyselin: cystein, fenylalanin, histidin, izoleucin, lyzin, metionin, tyrozin, treonin a valin. Tyto aminokyseliny najdeme ve všech živočišných bílkovinách. Bílkovinám, které obsahují všech 9 esenciálních aminokyselin říkáme plnohodnotné bílkoviny.
Medailónky z vepřové panenky anebo vepřové pečeně.
Speciální italská černá káva. Dnes se dělá pomocí přístrojů, které kávu louhují parou.
Používáme celé nebo sušené lístky. Je základním kořením lepší francouzské kuchyně. Je aromatický a velmi chuťově ovliňuje pokrmy. Podporuje chuť k jídlu a dobré trávení. Využívá se hlavně do omáček, k ochucování octů, do salátů a marinád.
Z francouzského étiquette neboli "lístek, štítek". Může znamenat štítek s označením obsahu, nebo pravidla zdvořilého chování.
Jiný výraz pro výtažek.
Panenský olivový olej nejvyšší kvality, vyrábí se pouze lisováním za studena.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena