
Pražský týden Prostřeno! odstartoval sázkami: Kdo už v pondělí slíbil deset bodů za tiramisu a co skrývá tajné koření od tatínka? Čeká nás zklamání z dezertu, který se zkrátka nehodí, riskantní bouda hostitelky s kupovaným salátkem a nervy drásající spor o pepř.
Soutěžící z Prahy předvedou, jak jim jde nejen vaření a stolování, ale také to, jak pohostinní dovedou být.
Bude se taktizovat, nebo si všichni celý týden užijí natolik, že na něj budou dlouho vzpomínat? Týden plný dramatických momentů, tajných koření a kontroverzních dezertů startuje!
V pondělí se u plotny představila Alexandra. Již první den se řešilo velké téma: Alexandra totiž používala výhradně koření od tatínka. Otázkou zůstává, co zázračná směs obsahuje.
Úterní hostitelka Veronika chystala menu zahrnující mezinárodní chutě.Největší diskuze se točila k dezertu s názvem letní osvěžení. U stolu bude panovat obecné zklamání, protože dezert, který se skládal ze sušenek, mascarpone a ovoce, se do Prostřeno! podle některých zkrátka nehodí.
Ve středu hosté zavítali do kuchyně hostitelky Beáty. Největší napětí ale přinesl úkol týdne: Beáta totiž podávala nikoliv pochoutkový, ale kupovaný párty salátek. Velkou otázkou bylo, zda to hosté poznají.
-> Tatarák: Jak doma připravit luxusní tatarský biftek a jak ho správně namíchat?
Ve čtvrtek se snažil své hosty oslnit Pavel. Podával mexické tacos košíčky s čedarem a brokolicovou polévku s krutony, za kterou dostane pochvalu.
-> Italský skvost u vás doma: Jak připravit pravé italské tiramisu a jak ho vylepšit?
Páteční hostitelka Denisa zažila největší kuchyňské drama: během vaření skončila bez proudu. Naštěstí se snad mohla spolehnout na pomoc babičky a maminky.
Hosté byli zvědaví na to, co o sobě Denisa konečně prozradí. Největší šok a téma k diskusi nastalo, když hosté zjistili, že želvy patří přes zimu do lednice!
Kdo se stane výhercem celého týdne, odnese si výhru a na co ji použije? Sledujte už od pondělí a nenechte si ujít ani jeden díl plný vaření i zábavy.
Recepty, které by vám neměly ujít:
Hrášková krémová polévka s brynzou
Linguine s restovanou zeleninou a zrajícím sýrem
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena