Ceny potravin raketově rostou a možná si také často říkáte, kde by se ještě dalo ušetřit. Základem je jídlo nevyhazovat a veškeré "zbytky" umět šikovně zužitkovat. Vařená vejce, zbytky pečeného kuřete či bramborové kaše, ale i navíc uvařených špaget či rýže, to vše může posloužit k přípravě výborných pokrmů. Pojďme na to!
Čočková polévka ze zbytků
(doba přípravy 25 min )
Předkrm z bramborové kaše
(doba přípravy 45 min )
Pomazánka z pečeného krůtího masa
(doba přípravy 35 min )
Lívance z rýže
(doba přípravy 30 min )
Knedlík s vejcem
(doba přípravy 20 min )
Polévka z kuřecích kostí
(doba přípravy 1 hod )
Smažená palačinková jablka
(doba přípravy 30 min )
Špagetová frittata se šunkou
(doba přípravy 45 min )
Máte své zaručené recepty ze zbytkových potravin? Podělte se o ně s námi!
Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun
Každý den bezradně dumáte nad tím, jak uvařit rychle, levně a zároveň tak, aby se vašim strávníkům dělaly boule za ušima? Nemusí to být tak neřešitelný problém, pokud vaříte především ze sezónních surovin. V této době vsaďte na brambory, cuketu, dýni, houby, zelí a řepu. Tyto suroviny ušetří vaši peněženku a v kombinaci s kouskem masa je můžete beze studu podávat i v neděli.
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
Úvodní foto: Shutterstock.com
autor admin_vareni
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.