Vaření.czMagazínJak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu

Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu

Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu

Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.

32696×

Recept na velikonoční vajíčkovou pomazánku

1) Příprava surovin.

Na pomazánku si připravíme 3 - 4 vejce, 2 kostky smetanového termizovaného sýru, 4 - 6 lžíce zakysané smetany, 180 g smetanového žervé, čerstvou pažitku, sůl a čerstvě mletý pepř. 

Pomazánku budeme mazat na bílou bagetu a zdobit čerstvými ředkvičkami. 


2) Vejce uvaříme natvrdo. 

Jak správně uvařit vejce natvrdo?


3) Do mísy dáme smetanový termizovaný sýr, zakysanou smetanu a žervé.

Vše důkladně promícháme, můžeme i vyšlehat ručním šlehačem. 


4) Smetanový krém ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. 


5) Pažitku opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. 


6) Uvařená vejce prudce zchladíme a oloupeme. Vejce nakrájíme na drobné kousky. 


7) Vejce přidáme společně s nasekanou pažitkou do pomazánky a vše důkladně spojíme. 


8) Vajíčkovou pomazánku podle potřeby dochutíme a mažeme ji na plátky bagetky či jiného pečiva. 




11) Vajíčkovou pomazánku zdobíme plátky ředkvičky, sypeme pažitkou a podáváme. 


Velikonoční vajíčková pomazánka a finanční náročnost

Vejce s kořením a bylinkami nás vyjdou přibližně na 18 Kč. Za sýr, smetanu a žervé zaplatíme asi 70 Kč. Krémovou vajíčkovou pomazánku tak připravíme za 88 Kč. 

Připravte si k pomazánce i domácí pečivo- rohlík, veku nebo pletýnky 


user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena