Poctivý vývar vyžaduje čas a pomalé vaření, díky němuž dosáhne své síly a plné chuti. Hodí se do všech polévek, omáček, ale i jako základ pod pečené maso, při přípravě rizota a dalších pokrmů, které potřebují chvíli k dušení a prolnutí chutí. Vývar, kterému nechybí "štáva", jak na to? Zkuste naše prověřené recepty.
06.11.2023
ČÍST VÍCEPokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.
02.11.2023
ČÍST VÍCETradičními znaky Halloweenu jsou dýně, speciálně vyřezané, které mají uvnitř svíčku. Dále čarodějky, duchové, černé kočky, oheň a příšery. Barvy Halloweenu jsou černá a oranžová. Už máte vydlabanou dýni a chystáte se užít svátky podzimu?
31.10.2023
ČÍST VÍCECenově dostupné a hlavně velmi zdravé kysané zelí je neodmyslitelnou součástí jídelníčku. Naše tělo dokáže prohřát, dodat mu spoustu vitamínů a o stupínek výš posunout naši imunitu. Vybrali jsme pro vás pár skvělých receptů.
26.10.2023
ČÍST VÍCEPolévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
22.10.2023
ČÍST VÍCESezóna dýní je v plném proudu a my pro vás vybrali 5 receptů na skvělé dýňové koláče.
20.10.2023
ČÍST VÍCEKapusta, tradiční podzimní zelenina, která se dá připravit na sto způsobů. Je levná a dokáže obohatit náš jídelníček s poměrně obsáhlým rejstříkem obsažených minerálů a vitaminů. Nabízíme osvědčené a chutné recepty, jak vařit z kapusty.
19.10.2023
ČÍST VÍCEDýňové bábovičky jsou skvělou volbou, jak přivítat podzimní období a jeho typické chutě do své kuchyně. S kombinací dýně a koření vytváří tento dezert dokonalou sladkou chuť podzimu. Dejte se do práce a užijte si tuto sladkou pochoutku k šálku horkého nápoje.
19.10.2023
ČÍST VÍCEPokud jste milovníci červené řepy, tak je tento salát přesně pro vás! Recept na rychlý oběd i večeři, který podle našeho videoreceptu hravě zvládnete.
18.10.2023
ČÍST VÍCEBez kořenové zeleniny bychom si jen těžko připravili naše oblíbené polévky a vývary, které nás v těchto podzimních dnech tak dokonale zahřejí, posílí a nabijí energií. Kořenová zelenina je plná výrazných chutí, zemitých vůní, ale hlavně vitamínů a minerálních látek. V české kuchyni má své pevné a nezastupitelné místo, které si bezpochyby zaslouží.
16.10.2023
ČÍST VÍCEV obchodech objevujeme stále nové ovoce a zeleninu. Často ani nevíme, jak s danou surovinou zacházet. V čem jsou batáty výjimečné a jak je připravit?
16.10.2023
ČÍST VÍCEDýně známe jako báječnou podzimní dekoraci, ale mnozí z nás nedají dopustit ani na zdravé a chutné dýňové pokrmy. Na zahradách dýně působí tak trochu jako rozpínavý plevel, ale nakonec jsme rádi za úrodu plodů, které při správném skladování mohou vydržet až do jara. A česká kuchyně rozhodně není jediná, ve které má dýně na podzim stálé místo ve zpracování.
15.10.2023
ČÍST VÍCEMáte doma dýni a další polévku z ní už vařit nechcete? Zkuste tento recept na dýňový dort, který můžete použít na halloweenskou oslavu nebo si ho upéct jen tak ke kávě.
13.10.2023
ČÍST VÍCESkvělá alternativa nejen pro vegetariány, ale i pro všechny masožravce, kteří občas rádi do svého jídelníčku zařadí něco nového a zdravějšího. Méně kalorické, lépe stravitelné a chuťově vynikající - takové jsou burgery z červených fazolí, které vás dnes naučíme.
13.10.2023
ČÍST VÍCEDýně k podzimu neodmyslitelně patří. Tuto brukvovitou zeleninu využijeme nejen jako dekoraci, ale hlavně při přípravě skvělých polévek, koláčů a kompotů.
11.10.2023
ČÍST VÍCEKysané zelí je vitamínovou bombou a neodmyslitelnou součástí podzimního a zimního jídelníčku. Je zdravé, levné a dá se kombinovat na stovky způsobů. Dnes se zaměříme na tradiční recepty.
10.10.2023
ČÍST VÍCEMáme tu podzim, a přestože nám počasí dosud přálo, ten pravý podzimní nečas na sebe jistě nenechá dlouho čekat. S koncem léta se dny krátí a večery jsou o poznání chladnější, brzy budou ty tam voňavé grilovačky a dlouhá posezení venku. Nastává čas, kdy se z našich venkovních kuchyní přesouváme zpět dovnitř. Od lehkých salátů se pomalu vrátíme například k teplým, hutnějším polévkám, ale i jiným, do podzimu laděným pokrmům.
08.10.2023
ČÍST VÍCEČervená řepa je elixírem zdraví. V tomto koláči je ještě doplněna o výborné uzené tofu, vlašské ořechy a rukolu. Koláč je nejen zdravý, ale je i krásný na pohled.
08.10.2023
ČÍST VÍCEJsou před námi první chladné dny a určitě také pociťujete, jak důležité je se zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
08.10.2023
ČÍST VÍCEDýňový jahelník u nás doma patří k nejoblíbenějším receptům z dýně. Je naší oblíbenou volbou, když nevíme co k večeři. V kombinaci s kysaným zelím se jedná o absolutní bombu! Určitě vyzkoušejte, mile vás překvapí.
07.10.2023
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena