Recept na výbornou pomazánku z avokáda. Je jemná a lahodná, plná vitamínů a zdravých tuků. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a připravte pohoštění pro rodinu i přátele.
06.02.2024
ČÍST VÍCEKdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!
06.02.2024
ČÍST VÍCEZákladem dobrého bramborového guláše neboli buřtguláše jsou brambory a kvalitní uzenina. V nouzi můžeme sáhnout i po špekáčku, ale my nedáme dopustit na poctivé klobásy.
04.02.2024
ČÍST VÍCEČervená řepa je jedním z nejzdravějších a také stále nejlevnějších druhů zeleniny, přesto je v našich jídelníčcích zbytečně opomíjená. Díky svým zdraví prospěšným účinkům a při správné přípravě i výborné chuti, by rozhodně měla mít své zasloužené místo v (nejen) podzimním jídelníčku. Jak si ji připravit tak, aby opravdu chutnala?
31.01.2024
ČÍST VÍCEPokud máte rádi ostrá jídla, pak určitě znáte tento druh chilli papričky, ale jestli považujete Jalapeňos za super extra pálivou pochutinu pro otrlé, pak vás musíme vyvézt z omylu. Jalapeňos můžeme zařadit mezi mírně až středně pálivé, na stupnici pálivosti všech druhů papriček měřené v jednotkách SHU jsou dokonce takové druhy jako je Purpur, Maylon nebo Red Giant až čtvrté od konce!
30.01.2024
ČÍST VÍCEZimní atmosféru doladí recept na tyto nadýchané dýněčky s medovou krustou, které se dnes naučíme upéct krok za krokem.
26.01.2024
ČÍST VÍCEPotřebujete k obědu nebo večeři připravit syté a plnohodnotné jídlo? Tak určitě zkuste tohle zeleninové ragú! Bez obav ho můžete nabídnout i těm, kteří jinak bezmasé pokrmy v oblibě příliš nemají - je totiž skvělé!
22.01.2024
ČÍST VÍCETato polévka vás jistě zahřeje a prospěje vašemu zdraví. Doplníte vitamíny, bílkoviny a určitě vás i překvapí oříšková chuť cizrny.
17.01.2024
ČÍST VÍCEPřijmuli jste výzvu vzdát se v lednu masa? Docházejí vám nápady a recepty, které by vás zaujaly a zároveň se podařily na výbornou? Co tahle vynikající veganská alternativa k plněným knedlíkům se zelím - recept krok za krokem.
16.01.2024
ČÍST VÍCEUž vám dochází nápady, jak nasytit celou rodinu, aby hlavní chod nezruinoval rodinný rozpočet? Sáhněte častěji po brokolici, při vaření se s ní dá jen při troše fantazie opravdu kouzlit. Bonusem navíc jsou její výživové hodnoty a minimum kalorií.
15.01.2024
ČÍST VÍCEŽiváňská pečeně je pokrm slovenské kuchyně, který má spoustu variant. Klasická příprava spočívá v kombinaci vepřového, jehněčího a hovězího masa, které se napíchá na jehlu a pomalu rožní. Ne každý si může tuto přípravu dovolit, proto si dnes připravíme levnější živáňskou pečeni v troubě.
14.01.2024
ČÍST VÍCEKvašená zelenina obsahuje úžasné množství vitaminů a probiotik, které naše tělo ve střídajícím se počasí potřebuje. Mrkněte se na video, jak jednoduše si můžete kvašenou zeleninu udělat doma, a pusťte se do ní!
12.01.2024
ČÍST VÍCECibule tvoří základ tradiční české kuchyně a dodává nezaměnitelnou chuť řadě pokrmů. Připravili jsme pro vás výběr receptů právě z této levné a velmi vděčné suroviny, kterou máme vždy po ruce.
11.01.2024
ČÍST VÍCESegedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.
11.01.2024
ČÍST VÍCEJe po svátcích a tělo po očistě přímo volá! Strava při detoxikaci by měla být bohatá na vitamíny, minerály a zejména vlákninu. Naopak je nutné vyhýbat se tučným a mléčným pokrmům, masu, jednoduchým cukrům a konzervovaným pokrmům. Ale co má člověk vlastně jíst? Poradíme vám.
10.01.2024
ČÍST VÍCEPři vyřčení slůvka salát si každý představí něco sice zdravého, ale méně chutného. Přitom je tolik možností, jak salát upravit tak, aby nebyl vyloženě zeleninový.
08.01.2024
ČÍST VÍCEI kdybychom dlouho hledali, asi nenajdeme typičtější českou zeleninu s dlouholetou tradicí. V listině povolených odrůd napočítáme skoro sto různých druhů zelí.
08.01.2024
ČÍST VÍCEPoctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?
08.01.2024
ČÍST VÍCEKari - úžasně voňavá a nezaměnitelná směs koření složená hlavně z kmínu, koriandru a kurkumy, která kari dodává zářivě zlatou barvu. Pojďme se podívat na pár receptů, ve kterých kari nesmí scházet.
05.01.2024
ČÍST VÍCETuřín, celým názvem brukev řepka tuřín, je příbuzný rostlině zvané vodnice, za kterou bývá také mylně zaměňován. Jde o kořenovou zeleninu, která je dnes známá především jako krmná plodina, nepříliš vítaná v našich kuchyních. Dá se říct, že je opomíjená neprávem, protože svého času zachránila poválečnou Evropu před hladomorem. Ovšem opět přichází na scénu a při vaření se s ní dá kouzlit
05.01.2024
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena