Les s houbami je balzámem na duši. Samotné hledání hub je pokaždé napínavé. Příprava houbových jídel skýtá voňavé potěšení a co teprv výsledek. To je vždycky zaručená pochoutka! Jsou-li houby vašim oblíbeným kuchařským tématem, článek si určitě přečtěte.
01.11.2006
ČÍST VÍCEPokud nevíte, jak v obchodě vybrat tu správnou rýži a ztrácíte se v cizokrajných názvech různých odrůd, tak vám náš článek jistě trochu přiblíží problematiku rozdělení rýže.
31.10.2006
ČÍST VÍCESluníčko svítí, duben je téměř v polovině a jaro je v plném rozkvětu. Všechny bylinky vám přes zimu uvadly a vy si teď marně lámete hlavu, které bylinky jak zasadit?
30.10.2006
ČÍST VÍCEAmarant. Nevíte, co to je? Mně název docela připomíná amaróny z českého seriálu Návštěvníci. Avšak tato rostlina s nimi nemá nic společného. Amarant je rostlina, která rozhodně nesmí chybět v jídelníčku vegetariánů, sportovců a hlavně lidí s celiakií a vysokým cholesterolem.
30.10.2006
ČÍST VÍCEVám, kterým na "klasickém" vínu vadí trpká chuť, se nabízí alternativa v podobě ledového vína. Za 2 decilitry sice zaplatíte od 200 korun výše, ale pokud sháníte víno pro zvláštní příležitost, nemůžete vybrat lépe.
29.10.2006
ČÍST VÍCERýže doprovází lidstvo již tisíce let a patří mezi základní potraviny. Tato dobře dostupná, levná a na energii bohatá potravina však stále zůstává ve stínu jiných potravin a své skalní příznivce má především v Asijských zemích, odkud pochází.
27.10.2006
ČÍST VÍCEDobrá dieta musí tělu prospět, ne ho oslabit. Proto si osvětlíme mýty, které panují kolem diet a hubnutí. Hlavně, co se týče samoradílků.
26.10.2006
ČÍST VÍCEZnáte něco lepšího než sladké a zdravé jablíčko? Já ne, je to snad nejlepší a nejzdravější svačina pod sluncem! Zažene vám chutě na sladké a navíc vás ještě osvěží.
25.10.2006
ČÍST VÍCEPo každém větším jídle dostávám chuť na něco sladkého nebo alespoň dobrého. A to i přesto, že se cítím nacpaná. Takový zákusek nebo dobrá sušenka by nebyla marná. Snažím se však omezit příjem cukrů a tuků. Jak tento problém vyřešit?
24.10.2006
ČÍST VÍCEMedem sladili lidé již v době kamenné. Jeho původ však byl dlouho zahalen rouškou tajemství. Staré mýty dokonce tvrdily, že pochází přímo z nebe. Jako posvátný pokrm se stal součástí mnoha rituálů a náboženských obřadů.
24.10.2006
ČÍST VÍCEKdyž Popelka rozlouskávala první ze tří darovaných oříšků, čekala že tam najde lískové jádro. Její oříšky však byly kouzelné, plných krásných šatů. U nás ale roste spousta lískových keřů, které jsou obsypané těmi klasickými lískovými oříšky.
24.10.2006
ČÍST VÍCEKokos mi kromě sluncem spalovaných až 30 metrů vysokých palem evokuje i úplný opak, totiž zimu, Vánoce a vůni, která se line při pečení cukroví celým bytem. Kokos nakupujeme naprosto samozřejmě buď jako celý plod, kokosové plátky nebo nadrobno namletý, co o něm ovšem víme?
20.10.2006
ČÍST VÍCEMálokdo z nás si uvědomuje, jak zima vyčerpává a oslabuje náš organismus. A to nemluvíme o různých virozách, které se v této době přenáší mezi lidmi. Jak ale posílit náš organismus během tohoto období? Nejjednodušší je jíst vitamín C. Co však o tomto vitamínu víme?
18.10.2006
ČÍST VÍCEKdo z nás by si aspoň občas nepochutnával na různých druzích sýrů? Ať ke snídani, k večeři nebo k televizi jako jednohubky. Sýry patří do našeho jídelníčku stejně neodmyslitelně jako maso nebo zelenina. Existuje tolik různých druhů sýrů. Vlastně by se snad ani nedaly spočítat. Jaká je vlastně jeho historie?
17.10.2006
ČÍST VÍCEAčkoliv v našich krajích banány značně zdomácněly, stále patří mezi exotické ovoce. Stejně jako bez cukroví si prostě Vánoce bez banánů nedokážu představit. Když jsem se o toto ovoce zajímala, našla jsem spousty zajímavostí, se kterými bych vás ráda seznámila. Málokdo totiž ví, že produkce banánů se pomalu ale jistě ocitá v krizi.
17.10.2006
ČÍST VÍCETéma tohoto týdne završíme informacemi o citronech. Ty by totiž měly stát v přední linii v boji proti chřipkám, jarní únavě a další nemocech, ale také v čele našeho ovocného jídelníčku. I když citron má široké uplatnění.
15.10.2006
ČÍST VÍCEJe tady závěr našeho seriálu o bylinkách v české kuchyni. Závěrem si přiblížíme skořici, šalvěj, tymián, vanilku a zázvor. Pokud nevíte, kde koření použít, pak určitě čtěte dále.
13.10.2006
ČÍST VÍCENevím jak vám, ale mě tato zima připadá hrozně dlouhá. Hrozně se těším na jaro. Spousty sluníčka, zelené trávy, maminek s kočárky, projížďky na kole nebo na bruslích. O tyto radůstky jsme v zimě připraveni. Když si představím přechod mezi jarem a zimou - takzvanou jarní únavu, polovina radosti mě přejde. S jarní únavou se však dá bojovat! Stačí jíst dostatečné množství ovoce. Přibližme si, jak udržet se fit i na přelomu zimy a jara.
12.10.2006
ČÍST VÍCEA je tady již předposlední díl seriálu o koření a bylinkách v české kuchyni. Čeká nás nové koření, oregano, pažitka, pepř nebo paprika a další.
12.10.2006
ČÍST VÍCEV tomto již třetím díle o nejpoužívanějším koření a bylinkách v české kuchyni si přiblížíme další tradiční koření. Povíme si o libečku, majoránce, obou druzích máty, meduňce, muškátovém oříšku a květu.
11.10.2006
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena