Vaření.czMagazínVyhledávání

Vyhledávání

Léto přeje štíhlé linii a v horkém počasí je hubnutí snazší: Víte proč?
Léto přeje štíhlé linii a v horkém počasí je hubnutí snazší: Víte proč?

V létě je hubnutí jednodušší - se stoupajícími teplotami se chuť k jídlu snižuje. Přesto existují opatření, díky kterým se budete nejen cítit, ale i vypadat ještě svěžejší a lehčí.

11.06.2021

ČÍST VÍCE
Špenát jako zdravý spojenec
Špenát jako zdravý spojenec

Chceme být silní a zdraví? Jezme špenát co nejčastěji. Špenát je chudý na tuk, přitom bohatý na bílkoviny. Naučme se ho zařazovat do jídelníčku, s našimi recepty to půjde snadno.

08.06.2021

ČÍST VÍCE
Recept na krém z pečených paprik krok za krokem
Recept na krém z pečených paprik krok za krokem

Recept na výbornou polévku z pečených paprik. Chuťově lahodný krém skvěle doplní sýr brynza a na pikantnosti získá díky čerstvě mletému barevnému pepři. Rozhodně stojí za vyzkoušení!

04.06.2021

ČÍST VÍCE
Sklízíme a zavařujeme jahody: Zkuste jahodové pyré i výbornou marmeládu
Sklízíme a zavařujeme jahody: Zkuste jahodové pyré i výbornou marmeládu

Jaro nám pomalu přechází v léto a na našich zahrádkách se to začíná červenat krásnými sladkými plody - jahodami. Kdo by odolal? Přináším několik tipů, jak si je nejlépe vychutnat nyní, ale také v zimě.

03.06.2021

ČÍST VÍCE
13 potravin ovlivňující váš sexuální život
13 potravin ovlivňující váš sexuální život

Dříve než sáhnete po pilulkách zlepšující erekci nebo afrodiziaku zvyšující libido, otevřete ledničku a prozkoumejte její obsah. Možná právě jídlo je tou příčinou, proč se ve vaší ložnici neděje nic zajímavého.

31.05.2021

ČÍST VÍCE
Videorecept: Domácí pickles - kvašená zelenina podle Anny
Videorecept: Domácí pickles - kvašená zelenina podle Anny

Kvašená zelenina obsahuje úžasné množství vitaminů a probiotik, které naše tělo ve střídajícím se počasí potřebuje. Mrkněte se na video, jak jednoduše si můžete kvašenou zeleninu udělat doma, a pusťte se do ní!

31.05.2021

ČÍST VÍCE
Co frčí v českých restauracích? Salát Caesar!
Co frčí v českých restauracích? Salát Caesar!

Není snad v dnešní době oblíbenějšího salátu. Salát Caesar najdeme v řadě jídelních lístků, ovšem často nedostaneme to, co bychom očekávali. Jak má pravý salát Caesar chutnat? Co v něm nesmí chybět, a co je naopak v salátu často navíc?

28.05.2021

ČÍST VÍCE
Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér
Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

Nastává doba sběru různých bylinek. Mezi ty první patří i černý bez, zvaný bezinky.

27.05.2021

ČÍST VÍCE
10+1 otázek: Jak skloubit sportovní aktivity s jídlem?
10+1 otázek: Jak skloubit sportovní aktivity s jídlem?

Význam správně zvolené stravy při sportu může tvořit až 10 % výkonu. Jak jíst, abychom tělu ve správnou chvíli dodali tolik potřebné živiny? Téma nám osvětlí biochemička Míša Bebová.

27.05.2021

ČÍST VÍCE
Jak zužitkovat zralé banány? Banánový chlebíček s arašídovým máslem je skvělou volbou
Jak zužitkovat zralé banány? Banánový chlebíček s arašídovým máslem je skvělou volbou

Vynikající a zdravý moučník, ve kterém můžete zužitkovat hodně zralé banány.

26.05.2021

ČÍST VÍCE
Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol
Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

Toto drobné, sladké ovoce patří mezi jedno z mála, které ještě roste ve volné přírodě a díky němuž si můžeme dopřát lahodné občerstvení třeba při procházkách lesem.

23.05.2021

ČÍST VÍCE
Brokolice: Zelená příbuzná květáku s obdivuhodnými vlastnostmi
Brokolice: Zelená příbuzná květáku s obdivuhodnými vlastnostmi

Zelenina, která své popularity dosahuje až v posledních letech. Zcela jistě patří mezi nejprospěšnější zeleninu, která lidský organismus nejen zásobuje důležitými vitamíny a prvky, ale je velkým pomocníkem v boji s nadváhou. Teď si dovolím mluvit pouze za sebe, ale mně určitě chutná více, než květák. Možná je to proto, že tuto zeleninu jsem ochutnala až v dospělosti.

19.05.2021

ČÍST VÍCE
Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná
Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

Při vyřčení slůvka salát si každý představí něco sice zdravého, ale méně chutného. Přitom je tolik možností, jak salát upravit tak, aby nebyl vyloženě zeleninový.

13.05.2021

ČÍST VÍCE
Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů
Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů

Z červené čočky můžete uvařit polévku i kaši jako hlavní chod. Spolu s rozmixovanými jáhly z ní lze připravit zdravou pomazánku. Dobrá je i s těstovinami, s pohankou nebo jako zahušťovadlo do gulášů. Lze ji použít i jako přílohu k masu či vejci. Pokud rádi experimentujete, určitě ji častěji zařaďte do svého jídelníčku. Přinášíme vám pár tipů, co dobrého si z červené čočky uvařit.

12.05.2021

ČÍST VÍCE
Kuskus a bulgur: Zdravá konkurence rýže
Kuskus a bulgur: Zdravá konkurence rýže

Klasicky vařenou či dušenou rýži máme často na talíři - doma i v restauraci. Ale už málokterý jídelní lístek obsahuje kuskus či bulgur, přitom se k pokrmu často hodí lépe.

07.05.2021

ČÍST VÍCE
Božské jahody: Jedny z nejoblíbenějších plodů naší zahrádky
Božské jahody: Jedny z nejoblíbenějších plodů naší zahrádky

Jahody jsou velice zdravé ovoce výtečné chuti. Velmi snadno se pěstují, proto patří mezi nejrozšířenější plody našich zahrádek. Protože za chvíli začne sezóna jahod, pokusila jsem se zjistit nějaké zajímavosti o tomto ovoci.

05.05.2021

ČÍST VÍCE
První jarní zavařenina? Zkuste rebarboru!
První jarní zavařenina? Zkuste rebarboru!

Nemůžete se dočkat domácích kompotů a marmelád? Při pohledu na zavařovačku vás svrbí ruce? Víme, co můžete zavařit už na jaře.

03.05.2021

ČÍST VÍCE
Aromatický libeček nejen do polévky: Zpestří chuť pokrmů a pročistí tělo
Aromatický libeček nejen do polévky: Zpestří chuť pokrmů a pročistí tělo

Jako malá holka jsem tuto bylinku nesnášela. Byl to pouhý dětský rozmar, ale kdo vaří s libečkem, ví, že má velmi výrazné aroma. Dnes už libeček běžně využívám při vaření sama a vždy se usměji při vzpomínce na dětství. Avšak libeček má spoustu využití, nejen v polévkách.

02.05.2021

ČÍST VÍCE
Čerstvé listové saláty: Nadopujte se vitamíny tou nejsnazší cestou
Čerstvé listové saláty: Nadopujte se vitamíny tou nejsnazší cestou

Pro úpravu salátů se nabízí spousta dobrých receptů, nejchutnější a nejvíce přínosné pro lidský organismus jsou však ve svém syrovém stavu. Před samotnou úpravou musíme dbát některých zásad, abychom si pak na salátu pochutnali co nejvíce. Jaké to jsou?

29.04.2021

ČÍST VÍCE
Výborná příloha, salát i hlavní chod: Jak správně grilovat zeleninu, aby zůstala šťavnatá?
Výborná příloha, salát i hlavní chod: Jak správně grilovat zeleninu, aby zůstala šťavnatá?

Vyzkoušeli jste již grilovat zeleninu? A ovoce? Radost uděláte všem, kteří už mají zkušenosti s grilovanými masy a chtějí něco navíc, chuťově zajímavého a dobrého. Nezapomeňte také na zeleninové saláty jako skvělou přílohu k masům.

28.04.2021

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena