Vaření.czMagazínVyhledávání

Vyhledávání

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?
Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

Nenápadné nachlazení může přejít až do stádia chřipky, ohrožené jsou zejména osoby stresované a unavené. Preventivně bychom měli mít po ruce pár bylinek a med.

23.08.2021

ČÍST VÍCE
Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!
Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!

Zeleninu, která se nám na našich zahrádkách urodí, můžeme zpracovat různými způsoby a uchovat si ji tak na období zimy. Samozřejmě ji můžeme rychlejším způsobem jednoduše zamrazit, ale pokud máme rádi pikantnější doplněk k pečeným masům, karbanátkům nebo jen k toastům, doporučuji zeleninu sterilovat, a to v podobě míchaných salátů nebo čalamád.

20.08.2021

ČÍST VÍCE
Švestky pro zdraví i krásu: Odhalte jejich skrytá tajemství
Švestky pro zdraví i krásu: Odhalte jejich skrytá tajemství

Možná málo z nás ví, že švestky nejsou jen lákavým ovocem, které je vhodné mít v misce na stolech, a které lze použít pro přípravu vynikajících koláčů nebo jako náplň pro kynuté buchty.

18.08.2021

ČÍST VÍCE
Tipy na domácí mošty, džemy a ovocné protlaky
Tipy na domácí mošty, džemy a ovocné protlaky

Stále v našich domácnostech zůstavají velmi oblíbené mošty a protlaky z nejrůznějšího ovoce. Proto v tomto článku najdete několik rad, jak správně zpracovat ovoce do těchto dobrot.

17.08.2021

ČÍST VÍCE
Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost
Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

Švestky jsou výborné nejen čerstvé, ale i sušené a zavařené. V domácnosti je máme vždy po ruce. Podle expertů mohou být švestky užitečné i při ochraně organismu.

16.08.2021

ČÍST VÍCE
Jak zpracovat borůvky, aby vydržely co nejdéle?
Jak zpracovat borůvky, aby vydržely co nejdéle?

Taky máte svá místa, kde se to právě v těchto dnech tak krásně modrá borůvkami? Když ale tu parádní nadílku přinesete domů, vyvstává otázka, co s nimi, aby nepodlehly zkáze dřív, než je zpracujete.

07.08.2021

ČÍST VÍCE
Bazalka jako koření i lék: Znáte její odrůdy?
Bazalka jako koření i lék: Znáte její odrůdy?

V našem jídelníčku se stále častěji objevuje bazalka, bylina výrazné vůně a chuti. Známe ji především z italské kuchyně, ve které je téměř nepostradatelná. Přinášíme vám proto první díl seriálu o bazalce, ve kterém se dozvíte o odrůdách bazalky. Které se hodí do kuchyně, případně jsou naopak ozdobné.

05.08.2021

ČÍST VÍCE
Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno
Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

Sezóna švestek je v plném proudu. Že ze švestek nemusíme péci jen obligátní koláč, se dozvíte v našem článku.

04.08.2021

ČÍST VÍCE
Recept na cuketovo-mrkvové placičky krok za krokem
Recept na cuketovo-mrkvové placičky krok za krokem

Sezónní, levné a rychlé placičky, které nestačíte smažit, jak rychle mizí z talíře. Tentokrát si připravíme cuketovo-mrkvovou verzi. Recept s fotopostupem krok za krokem.

04.08.2021

ČÍST VÍCE
Pastýřský koláč se sojovým masem krok za krokem
Pastýřský koláč se sojovým masem krok za krokem

Klasický anglický koláč “co dům dal” ve veganské variantě krok za krokem.

03.08.2021

ČÍST VÍCE
Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?
Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

V obchodech objevujeme stále nové ovoce a zeleninu. Často ani nevíme, jak s danou surovinou zacházet. V čem jsou batáty výjimečné a jak je připravit?

03.08.2021

ČÍST VÍCE
Hledáte jednoduchý recept na slaný cuketový koláč? Tady je!
Hledáte jednoduchý recept na slaný cuketový koláč? Tady je!

S cuketou se dá v kuchyni opravdu kouzlit. Tentokrát si ji připravíme naslano, přidáme spoustu bylinek a pak už ji stačí jen upéct a pochutnat si. Velmi jednoduchý recept.

02.08.2021

ČÍST VÍCE
Palačinky na všechny způsoby: Které milujete vy?
Palačinky na všechny způsoby: Které milujete vy?

Tenké palačinkové těsto můžeme naplnit a srolovat, seskládat do trojúhelníku, ale i do podoby psaníčka. Palačinky vždy chutnají báječně - se slanou i sladkou náplní.

01.08.2021

ČÍST VÍCE
Vydejte se na sběr borůvek: Na koláč, knedlíky i marmeládu
Vydejte se na sběr borůvek: Na koláč, knedlíky i marmeládu

Borůvkový koláč, kynuté borůvkové knedlíky. Kdo z nás by si teď nepochutnal? Borůvky určitě patří k nejoblíbenějším plodům letní přírody.

25.07.2021

ČÍST VÍCE
Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty
Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

Léto oproti ostatním obdobím v roce přináší čerstvou zeleninu a ovoce. V kuchyni to pak pro nás znamená, že měníme své zaběhlé stravovací návyky a zásobujeme tělo větším množstvím vitamínů.

22.07.2021

ČÍST VÍCE
Nenápadná barevná dieta: Zeleninové saláty jako hlavní jídlo
Nenápadná barevná dieta: Zeleninové saláty jako hlavní jídlo

Vyměňte nudné pokrmy bez barevnosti za chutné zeleninové saláty. Zasytí, přitom nezatíží trávení na dlouhé hodiny. Energetický příjem nenápadně snížíme a budeme se cítit fyzicky lépe.

21.07.2021

ČÍST VÍCE
10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?
10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

Máte rádi smetanové zmrzliny, nebo raději dáte přednost ovocnému sorbetu? Jak poznat kvalitní produkt? Která zmrzlina je ta nejzdravější? Spoustu otázek zodpoví Míša Bebová, biochemička a odbornice na zdravou výživu.

21.07.2021

ČÍST VÍCE
Jak vyzrát na únavu? Dopřejte tělu dostatek železa!
Jak vyzrát na únavu? Dopřejte tělu dostatek železa!

Železo je životně důležitá minerální látka. Podle světové zdravotnické organizace WHO trpí 600-700 milionů osob nedostatkem železa, to znamená, že mají nízký příjem tohoto minerálu ve své stravě. Jak železo dostat do těla a svého jídelníčku mnohem častěji?

20.07.2021

ČÍST VÍCE
Videorecept na vydatnou a zdravou snídani: Krémový rýžový pudink z mandlového mléka
Videorecept na vydatnou a zdravou snídani: Krémový rýžový pudink z mandlového mléka

Dnes vás naučíme zcela jednoduchý recept na domácí rýžový pudink. Chutná skvěle, dodá energii i vitamíny, je hotový za pár chvilek a navíc si ho mohou dopřát i vegani. Na přípravu pudinku budeme potřebovat pouze mandlové mléko, rýžovou kaši, hrst brusinek, chalvu a arašídové máslo.

20.07.2021

ČÍST VÍCE
Sklízíme a zavařujeme maliny a ostružiny
Sklízíme a zavařujeme maliny a ostružiny

Právě teď dozrávají na našich zahrádkách sladké maliny. Ke konci prázdnin se přidají i temně fialové ostružiny. Tento článek vám pomůže s jejich zpracováním.

19.07.2021

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena