Zákusky, křupky, chipsy a takovéhle všechny pochoutky jsou přetížené tukem. Existují však mnohem zdravější laskominy, které nás zbaví výčitek a navíc zvýší naši energii. Buďme tedy více opatrní na své zdraví a sledujme nejen, co kupujeme, ale také co jíme.
19.01.2007
ČÍST VÍCEJe zvláštní, že i když většina ovoce má sladkou chuť, neobsahuje moc kalorií. Je také výborným zdrojem vitamínů, vlákniny a živin. Lékaři doporučují každému, aby denně snědl alespoň pět kousků zeleniny nebo ovoce.
18.01.2007
ČÍST VÍCENenasycené mastné kyseliny omega 3, které jsou obsaženy především v rybím tuku, snižují riziko srdečních a cévních onemocnění i úmrtí na infarkt, mají protizánětlivé účinky, ovlivňují proces srážení krve a také zlepšují kvalitu vlasů a nehtů.
16.01.2007
ČÍST VÍCEV 1. díle našeho dvoudílného seriálu o kiwi jste měli možnost dozvědět se zajímavosti z historie kiwi, jak vzniklo jméno a drobnosti o jeho vzhledu a chuti. Dnes máte možnost dozvědět se více o zlatém kiwi, léčivých účincích kiwi a jeho skladování a kuchyňském využití.
12.01.2007
ČÍST VÍCEJeště v 70. letech minulého století mnozí z nás ani nevěděli, že ovoce kiwi vůbec existuje. Dnes je však kiwi běžným ovocem v sortimentu každého většího obchodu. Kiwi je dnes dostupné po celý rok a proto můžeme kiwi jíst pokaždé, když si vzpomeneme. O jeho historii a jméně si můžete přičíst v našem článku.
10.01.2007
ČÍST VÍCENejen hlávkový salát a čínské zelí patří do zeleninových salátů. Vyzkoušejte například zdravou a ve Francii nadmíru oblíbenou čekanku.
09.01.2007
ČÍST VÍCEV současné době se stále více či méně hovoří o onemocnění zvané listerióza. Co to je? Jaká je realita? Odkud se baktérie Listeria bere? Jak se léčit? Vše o této nemoci, jak jí předcházet a jak poznat nákazu se dočtete v našem článku.
08.01.2007
ČÍST VÍCETaké jste se dostali se svou postavou nad limit, který jste byli zvyklí vídat na své váze? Stačilo vám k tomu těch pár dní volna, které jsme si dopřávali od Vánoc po Silvestra? A nevíte, co s tím? Pokuste se vyrovnat s touto nepříjemností třeba tak, jak je uvedeno níže.
06.01.2007
ČÍST VÍCEVenkovní teploty se pořád drží kolem nuly. Úplně nejhorší je, když přijdeme z práce do studeného bytu. Mnohé byty se totiž špatně vytápí. Zima je prostě ještě na každém kroku. Velký problém se zimomřivostí mají hlavně ženy. Taky si věčně stěžujete na studené nohy, zimu a nepomáhá ani drahé oblečení? Víte, proč je tomu tak?
27.12.2006
ČÍST VÍCEHladina cholesterolu v krvi je v dnešním světě stánků rychlého občerstvení často diskutovaným tématem. Málokdo už ale ví, k čemu cholesterol vlastně slouží, proto jsme mu věnovali tento článek.
22.12.2006
ČÍST VÍCENa našem trhu je dnes již mnoho druhů ovoce, ale kolikrát se přistihnu sama při tom, že vůbec nevím jaké ovoce mám v ruce. Pojďme si tedy dnes popsat několik nejčastěji vyskytujících se druhů.
19.12.2006
ČÍST VÍCEOřechy jíme ráno na snídani. Dodají tělu energii tolik potřebnou pro náročný pracovní den. Na večer jsou příliš těžké. Je důležité je dobře rozkousat, jsou tak lépe stravitelné a tělo využije všechny látky, které ořechy obsahují. Měli bychom je konzumovat pravidelně, ale s mírou.
18.12.2006
ČÍST VÍCEZbytečných a drastických diet je vynalezeno a vymyšleno opravdu hodně. Dnes si však povíme rady, které budou rozhodující při možném hubnutí. A ani dietu nemusíte držet. Stačí se prostě hlídat. Zkusíme to?
16.12.2006
ČÍST VÍCEDnes vám představím zbytek složení koření, ale hlavně to, které koření může pomoci při různých zdravotních obtížích. Někdy nám právě koření může pomoci lépe, než chemicky připravené léky.
14.12.2006
ČÍST VÍCENikdo z nás si jistě nedovede představit kuchyni ve které by se nenašlo alespoň to nejzákladnější spektrum koření. Od pepře, přes kmín, bobkový list až po majoránku nebo česnek a to jsou jen ty nejznámější druhy koření. Málo kdo si ovšem představí, co se v jednotlivém koření skrývá za klady i zápory pro náš organismus.
12.12.2006
ČÍST VÍCEVýživnějších potravin, než mléko asi nenajdeme. Je významnou součástí naší stravy a provází nás celý život. Je dobré, abychom věděli, co všechno obsahuje a jaké má vlivy na organismus, ať už kladné nebo záporné.
08.12.2006
ČÍST VÍCEJeden z méně známějších druhů listové zeleniny, který ovšem rozhodně patří jak do našich zahrádek, kuchyní, tak hlavně na náš stůl.
06.12.2006
ČÍST VÍCEPochází v jihovýchodní Asie, kde je významnou potravinou již stovky let. Až v posledních letech se sója a její výrobky dostaly dál. Obsahuje mnoho významných bílkovin a řadu jiných cenných látek. Pojďme si o sóje něco říci.
06.12.2006
ČÍST VÍCEOnemocnění srdce, obezita a další. To všechno jsou stále omílané civilizační choroby. Málokdo ale ví, že další z těchto nemocí je obyčejná a stále více podceňovaná zácpa. Pokud s ní míváte problémy, je tento článek právě pro vás.
02.12.2006
ČÍST VÍCEMinule jsem vám podrobně popsala zřejmě druhý nejznámější včelí produkt - pyl. Ovšem kromě včelího medu a pylu jsou tu ještě ty méně známější produkty, na které se zaměříme v dalších dílech. Dnes to bude mateří kašička.
01.12.2006
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena