Minule jsem vám podrobně popsala zřejmě druhý nejznámější včelí produkt - pyl. Ovšem kromě včelího medu a pylu jsou tu ještě ty méně známější produkty, na které se zaměříme v dalších dílech. Dnes to bude mateří kašička.
01.12.2006
ČÍST VÍCEMinule jsme si řekly spoustu věcí o minerálních látkách a o jejich dělení. A dnes si doplníme tyto informace o ten zbytek, který jsme minule nestihli. Teď přichází na řadu stopové prvky.
01.12.2006
ČÍST VÍCEJečmen patří mezi nejstarší zemědělské plodiny. Já osobně mám ječmen spojený pouze z dětství s pohádkou O králi Ječmínkovi, kterou jsem měla moc ráda a často u ní usínala. Dnes mě však ječmen zajímal jako obilnina, která je trošku opomíjena, oproti ostatním plodinám této skupiny.
28.11.2006
ČÍST VÍCEVšichni ji známe jako nakládanou přílohu. Pojďme se na řepu podívat trochu více zblízka a připravit z ní některý z chutných pokrmů.
22.11.2006
ČÍST VÍCEStravě v zaměstnání možná nepřikládáme příliš velký význam a na oběd se odbudeme jogurtem, nezdravou bagetou popřípadě objednanou pizzou. Když si ovšem spočítáme, že v zaměstnání strávíme nejméně 8 hodin denně, měli bychom na tuto dobu počítat se dvěma až třemi plnohodnotnými jídly.
21.11.2006
ČÍST VÍCEBody Mass Index (BMI) je objektivní a velmi populární nástroj v současné době využívaný i lékaři a odborníky ke zobrazení stupně podváhy či nadváhy. Jeho výpočet je založen na vzájemném vztahu výšky a váhy jedince.
19.11.2006
ČÍST VÍCEKarobový prášek nahrazuje kakao v čokoládě. Takovou čokoládu si můžete dopřát, i když držíte dietu. Jak je to možné? Přečtěte si něco víc o karobu.
16.11.2006
ČÍST VÍCEProso seté je jednou z nejstarších kulturních plodin s bohatým využitím v kuchyni.
15.11.2006
ČÍST VÍCEStejně jako k létu neodmyslitelně patří grilování, nesmíme zapomenout na letní saláty. Všude je nepřeberné množství ovoce, zeleniny a hlavně čerstvých bylinek. Stačí jen si vybrat a začít kombinovat. Co byste měli vědět o zeleninových salátech?
15.11.2006
ČÍST VÍCEUmění každého kuchaře je více či méně závislé na vybavení kuchyně a na způsobu přípravy pokrmů. Většinu receptů, nebo samotných surovin můžeme připravovat hned několika způsoby. Například maso lze péct na pánvi, na ohni, na grilu, v alobalu v uhlících a nebo v páře. Stejně tak zelenina se dá připravit výše uvedenými způsoby. Ale věřte nebo ne, nejzdravější a nejchutnější jídlo plné vlastní šťávy a bez karcinogenních látek získáme pouze vařením v páře. Proto se tomuto způsobu vaření budeme věnovat v tomto článku.
14.11.2006
ČÍST VÍCEKrátce před adventním časem se obchody začínají více než jindy plnit nejrůznějšími druhy ořechů. Jedněmi z nich jsou i pistáciové oříšky. Jejich cena okolo 200 korun za kilogram může nejednoho odradit, ale proč si ten "luxus" alespoň někdy nedopřát, navíc, když jsou pistácie tak zdravé!
13.11.2006
ČÍST VÍCEParmazán, mozzarella nebo provolene. Trojice nejznámějších italských sýrů. Pokud se o nich chcete něco málo dozvědět, rozhodně čtete dále.
11.11.2006
ČÍST VÍCEExistuje přes 300 druhů těstovin všemožných velikostí, tvarů, barev a my si o nich něco řekneme. Víte vůbec jaká je jejich historie a jaký mají význam pro naše tělo? V našem článečku se dozvíte spoustu důležitého.
08.11.2006
ČÍST VÍCEVaření je propojené s našim zdravím. Prakticky neustále objevují vědci nové skutečnosti o potravinách a jejich složkách, které mají vliv na náš organismus. Vybrala jsem pro vás pár zajímavostí!
07.11.2006
ČÍST VÍCEZázvor je velice zdravý pro náš metabolismus. Pochází z jihovýchodní Asie a už i u nás si ho můžete koupit čerstvý. Prodává se celý, krájený nebo mletý.
06.11.2006
ČÍST VÍCEMinerální látky potřebujeme k tomu, abychom byli zdraví! Potřebujeme jich veliké množství, posilují totiž zuby, udržují zdravý a silný imunitní systém a umožňují pracovat vitamínům!
06.11.2006
ČÍST VÍCEJestliže chceme změnit životní styl, začít o sebe více dbát nebo hubnout, měli bychom začít nejprve u toho základního - u jídla. Základem každého dne i jídelníčku je snídaně. Ať už s tím souhlasíte nebo ne, je to tak. Mnoho z nás si dá tu práci a ráno si kvůli snídani přivstane. Je však naše snídaně zdravá, tělu prospěšná a hodnotná? Právě nyní na přelomu zimy a jara bychom si měli uvědomit, co svému tělu dáváme!
04.11.2006
ČÍST VÍCECo všechno víte o jogurtech? Tato lehká pochoutka přispívá jedině dobře našemu zdraví. Jogurty se používají po celém světě v podobě nápojů nebo je to surovina pro vaření. A léčebné účinky jíž potvrdilo mnoho vědců. Jogurt pochází původně z Balkánského poloostrova. Ale jak zaručeně poznáte, že jogurty obsahují vše, co naše tělo potřebuje?
03.11.2006
ČÍST VÍCEUž odedávna se ví o účincích minerálních vod. Staří Římané pro ni putovali až do vrcholků hor a Karlu IV. Se traduje, že nalezl horký pramen náhodně při lovu a díky němu vznikly Karlovy Vary. Známe mnoho značek minerálních vod, které jsou proslulé po celém světě a jejich znalci je uznávají jako značková vína.
02.11.2006
ČÍST VÍCELes s houbami je balzámem na duši. Samotné hledání hub je pokaždé napínavé. Příprava houbových jídel skýtá voňavé potěšení a co teprv výsledek. To je vždycky zaručená pochoutka! Jsou-li houby vašim oblíbeným kuchařským tématem, článek si určitě přečtěte.
01.11.2006
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena