Dnes vás krok za krokem naučíme famózní salát, který je součástí menu po celém světě. Základem je římský salát, nezaměnitelný dresink, křupavé krutony a parmazán.
02.06.2023
ČÍST VÍCERecept na domácí kimchi ve veganské verzi. Tato kvašená zelenina se hodí skoro ke každému jídlu a obohatí ho vitamíny.
31.05.2023
ČÍST VÍCEPříprava chřestu a jeho tepelná úprava není nijak složitá, záleží však na jeho kvalitě a čerstvosti. Jedině mladý a čerstvý chřest bude také chutný. Chřest je velmi křehký, a tak je třeba určitá dávka opatrnosti při jeho přípravě. Bílý a zelený chřest se v jistém ohledu připravuje odlišně.
23.05.2023
ČÍST VÍCEZapomeňte na školní jídelnu a připravte se na zcela jiný chuťový zážitek. Tento špenát z čerstvých listů je základem také pro klasický dušený špenát. Podle fotonávodu jej zvládne každý.
15.05.2023
ČÍST VÍCESezona šeříku právě vrcholí. Využijte jeho květů a vyrobte si z nich výborný sirup. Ukážeme vám, jak na to. Na přípravu budeme kromě vody potřebovat jen 3 ingredience a trochu času.
13.05.2023
ČÍST VÍCEVyzkoušejte recept na domácí batátové noky s parmazánem se špenátem. Jsou skvělé!
11.05.2023
ČÍST VÍCEJaro si žádá odlehčení jídelníčku a úpravu našich stravovacích návyků. Díky tomu docílíme přirozené detoxikace organismu, která má pozitivní vliv na naše fyzické i duševní zdraví. A jaké plodiny že jsou vlastně typické pro květen? Patří sem například cibule, ředkvičky, celer, červená řepa, špenát, jarní cibulka, pažitka, chřest, česnek, pórek, mrkev nebo petržel. K mání už jsou ale i jahody, kedlubny nebo listové saláty.
09.05.2023
ČÍST VÍCECo o rebarboře nevíte? Zjistili jsme pro vás pár zajímavostí, které vás určitě překvapí.
03.05.2023
ČÍST VÍCERychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
03.05.2023
ČÍST VÍCENemůžete se dočkat domácích kompotů a marmelád? Při pohledu na zavařovačku vás svrbí ruce? Víme, co můžete zavařit už na jaře.
27.04.2023
ČÍST VÍCEJistě souhlasíte, že na vaření během pracovního týdne moc času nezbývá. Rychlost je v tomto případě na prvním místě, ale i tak vám v žaludku nemusí skončit obložená bageta a majonézový salát s rohlíkem. Inspirujte se našimi recepty a připravte si do práce třeba zeleninový kuskus, špaldoto a chutné rizoto.
27.04.2023
ČÍST VÍCEŘedkvičky se dají pěstovat ve sklenících po celý rok, lze si je i po celý rok zakoupit. Ale na jaře stejně chutnají nejlépe. Při nákupu by měla ředkvička mít svěží a zelené drobné listy, pevné a šťavnaté bulvičky.
26.04.2023
ČÍST VÍCEMožná jste si s příchodem nového roku také dali pár předsevzetí. Pokud mezi nimi bylo shodit pár kilogramů a začít zdravěji jíst, s lehčími a vitamíny nabitými přílohami to půjde snáz.
25.04.2023
ČÍST VÍCEJaro volá po očistě! Strava při detoxikaci by měla být bohatá na vitamíny, minerály a zejména vlákninu. Naopak je nutné vyhýbat se tučným a mléčným pokrmům, masu, jednoduchým cukrům a konzervovaným pokrmům. Ale co má člověk vlastně jíst? Poradíme vám.
18.04.2023
ČÍST VÍCEVařit a připravovat nejrůznější pochoutky nemusíme jen z drahých surovin. Už brzy na jaře probouzející se příroda nabízí spoustu možností - medvědí česnek, mladé kopřivy, pažitku, ale třeba i smetanku lékařskou, které lidově říkáme pampeliška. Obsahuje vitamíny A, B i C, ale také betakaroten, křemík, sodík nebo draslík. Navíc v ní najdete inulin – látku vhodnou pro cukrovkáře. Pojďme se podívat na pár receptů, díky kterým můžeme zařadit právě pampelišky do našeho jarního jídelníčku.
16.04.2023
ČÍST VÍCEŽelezo je životně důležitá minerální látka. Podle světové zdravotnické organizace WHO trpí 600-700 milionů osob nedostatkem železa, to znamená, že mají nízký příjem tohoto minerálu ve své stravě. Jak železo dostat do těla a svého jídelníčku mnohem častěji?
13.04.2023
ČÍST VÍCEŘedkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.
12.04.2023
ČÍST VÍCEZapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.
11.04.2023
ČÍST VÍCENastává čas, kdy mnoho z nás sbírá a suší různé byliny pro svá oblíbená jídla. Nejinak je tomu s kopřivou, která se pomalu nejen na našich zahradách rozrůstá.
31.03.2023
ČÍST VÍCEVěděli jste, že naklíčením fazolí mungo se zvýší obsah vitamínu C o více než 500 %? A víte, jak na to?
27.03.2023
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena