Sezona šeříku právě vrcholí. Využijte jeho květů a vyrobte si z nich výborný sirup. Ukážeme vám, jak na to. Na přípravu budeme kromě vody potřebovat jen 3 ingredience a trochu času.
19.05.2022
ČÍST VÍCEBrambory - jedna ze základních plodin, bez které si neumíme představit náš jídelníček. Nápaditě připravené nové brambory mohou být opravdovou pochoutkou. Ať už vařené, pečené či v salátu, vždy chutnají skvěle.
18.05.2022
ČÍST VÍCERychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
16.05.2022
ČÍST VÍCERádi byste při vaření využili mladý špenát, který je právě k dostání, případně vám roste ve skleníku nebo na zahrádce? Zapečte jej s lasagnemi a připravte tak výborný bezmasý pokrm, na kterém si pochutná celá rodina.
15.05.2022
ČÍST VÍCEHorké počasí si přímo žádá zvýšený pitný režim a pořádné osvěžení. Připravte si v klidu domova skvělé limonády z čerstvých surovin.
12.05.2022
ČÍST VÍCEMožná jste si pravý řecký salát (choriatiki) oblíbili na některé z dovolených, ale je velmi snadné si ho připravit i doma. Příprava zabere asi 20 minut a výsledek nikdy nezklame. Základem je čerstvá zelenina, sýr feta, olivy, kvalitní olivový olej a oregano.
11.05.2022
ČÍST VÍCETentokrát si připravíme jemné tvarohové knedlíčky v jahodové omáčce. Jen pár surovin stačí k tomuto výbornému pokrmu, který si zamilujete! Navíc, pokud máte v mrazáku ještě zásobu jahod z loňska, je čas je před sezónou ještě šikovně použít.
09.05.2022
ČÍST VÍCEUrčitě jste už slyšeli o blahodárných účincích čerstvé šťávy z řapíkatého celeru. Pravidelné pití odšťavněného řapíkatého celeru doporučují nejen nejznámější modelky a celebrity, ale i obyčejné ženy, které jej vyzkoušely a pociťují na sobě jeho sílu.
08.05.2022
ČÍST VÍCEČervená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!
03.05.2022
ČÍST VÍCETato léčivá bylinka je podobná více známému medvědímu česneku, jen její chuť je oproti medvědímu česneku jemnější. Chuť česnáčku je směsicí česneku a hořčice, od toho odvozen i název garlic mustard. Právě teď jej můžeme nalézt krásně kvetoucí při při procházkách přírodou. Jak tuto pro mnohé ještě stále neznámou bylinku můžeme užít při vaření?
03.05.2022
ČÍST VÍCEV tomto receptu nenajdete žádný cukr a navíc k přípravě nebudete potřebovat ani troubu. Vyzkoušejte náš recept na keto dort a jistě budete překvapeni snadnou přípravou a vynikající chutí.
02.05.2022
ČÍST VÍCELichořeřišnice větší je rychle rostoucí bylina, navíc s bohatým květenstvím, která může ozdobit i váš balkón. Vyplatí se ji mít vždy po ruce, protože má nesmírně léčivé účinky. Trápí-li vás opakované záněty močových, je tou pravou bylinkou, po které se vyplatí v případě potíží, ale i preventivně, sáhnout.
27.04.2022
ČÍST VÍCEUrčitě už jste někdy se svými známými zavzpomínali na školní jídelny. Někdo na ně nedá dopustit, někdo neskrývá znechucení. Nějak podobně to asi vypadá, když přijde řeč na školní svačiny našeho dětství. Obvykle se smíchem vzpomínáme na univerzální chleba se salámem, který pravidelně končil v koši. Asi bychom všichni chtěli, aby to naše děti nedělaly stejně.
27.04.2022
ČÍST VÍCEJahody jsou velice zdravé ovoce výtečné chuti. Velmi snadno se pěstují, proto patří mezi nejrozšířenější plody našich zahrádek. Protože za chvíli začne sezóna jahod, pokusili jsme se zjistit nějaké zajímavosti o tomto ovoci.
26.04.2022
ČÍST VÍCEOčistěte své tělo, probuďte se ze zimního spánku. Jarní očištění organismus potřebuje, přitom není třeba se trápit krutými dietami. Stačí pár malých změn v jídelníčku.
25.04.2022
ČÍST VÍCENa zdlouhavé vaření není někdy čas, ale to nic nemění na tom, že si chceme pochutnat a dopřát si teplé jídlo každý den. Máme pro vás 5 tipů na rychlé obědy, které potěší celou rodinu.
25.04.2022
ČÍST VÍCEŘedkvičky se dají pěstovat ve sklenících po celý rok, lze si je i po celý rok zakoupit. Ale na jaře stejně chutnají nejlépe. Při nákupu by měla ředkvička mít svěží a zelené drobné listy, pevné a šťavnaté bulvičky.
25.04.2022
ČÍST VÍCEZelenina má být po celý rok denně na našem stole. V některých domácnostech je stále ještě nedoceněná a vzhledem ke spotřebě zeleniny v jiných státech se jí používá malé množství.
23.04.2022
ČÍST VÍCENemůžete se dočkat domácích kompotů a marmelád? Při pohledu na zavařovačku vás svrbí ruce? Víme, co můžete zavařit už na jaře.
22.04.2022
ČÍST VÍCENastal čas, kdy mnoho z nás sbírá a suší různé byliny pro svá oblíbená jídla. Nejinak je tomu s kopřivou, která se pomalu nejen na našich zahradách rozrůstá.
20.04.2022
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena