Ocet sehrává v kuchyni důležitou úlohu, ale nesmíte podcenit jeho správný výběr. Kromě lihových octů, vhodných především pro nakládání, je k dochucování lepší použít octy ovocné. Mohou totiž mít na chuť a kvalitu jídel zásadní vliv.
10.07.2017
ČÍST VÍCEZelenina je základ jídelníčku, to ví zřejmě každý, ale co její kvalita? Nemá smysl jíst od rána do večera zeleninu, která již dávno ztratila všechny hodnotné vitamíny!
08.04.2014
ČÍST VÍCEMarmeláda z čerstvého ovoce je vynikající nejen na chléb s máslem, ale především do ovocných knedlíků, jako náplň do buchet a řezů, hodí se také na slepení cukroví.
07.08.2012
ČÍST VÍCEChutné, dostupné, zdravé a mimořádně vhodné pro horké letní dny! Takové jsou čerstvé plody, kterými doplníme vitamíny a ukuchtíme řadu dobrot. A jak osvěží!
09.07.2012
ČÍST VÍCEKdyž manželka vyčítá manželovi, proč tolik pije té slivovice a manžel jí odpoví, že kvůli zdraví: "Vždyť doktor říkal, že ovoce je zdravé v každé formě!". A z toho plyne, že slivovice je lék, jak se tvrdí na Moravě.
27.02.2012
ČÍST VÍCEMarmelády pečlivou přípravou nevzniknou jen z čistého ovoce, je třeba jim pomoci. Aby lépe želírovaly, chutnaly, ale i déle vydržely.
25.08.2011
ČÍST VÍCENa vlastní zahrádce už nemusíte pěstovat jen osvědčené tuzemské ovoce, můžete si trošku zaexperimentovat a na zahrádku si koupit dřín nebo asiminu.
29.09.2010
ČÍST VÍCEUdí se ryba čerstvě poražená, vykuchaná a dobře vyčištěná, naporcovaná i vcelku. V prvním díle o uzení ryb si řekneme něco o nasolování, nakládání do láku a kořenění.
17.10.2009
ČÍST VÍCEKaždý z nás již jistě slyšel přirovnání: "Ty máš tvářičky jako broskvičky". A právě nyní přichází čas dozrávání tohoto sladkého a jemně chlupatého ovoce. A pokud se ho urodí více, nabízím několik rad na jeho zpracování.
25.07.2009
ČÍST VÍCEPřestože je k dostání zelenina všeho druhu, ta ze zahrádky nás potěší nejvíce. Pokud ji nestačíme spotřebovat čerstvou, není nic jednoduššího než ji zamrazit - rajčata i papriky.
24.07.2009
ČÍST VÍCEV létě se potraviny kazí rychleji, zvláště v tropickém a vlhkém počasí. Víte, jak jejich trvanlivost zachovat?
16.07.2009
ČÍST VÍCENázev oskeruše (nářečně oskoruše) se uchoval ještě z dob slovanů. Oskeruše, která se pěstuje odpradávna již po staletí, se řadí k nejkrásnějším dřevinám střední Evropy. Oskeruše ovšem patří mezi ohrožené druhy dřevin.
10.05.2009
ČÍST VÍCESprávná výživa je základním předpokladem pro zdraví každého člověka. Jedná-li se o výživu malého děťátka, pak je nasnadě správný způsob podávání prvních příkrmů. Jak o tom smýšlíte vy?
02.01.2009
ČÍST VÍCEOvoce a zeleniny je v létě dostatek. Obojí je nezbytnou součástí našeho stravování, ale málo druhů lze uchovat po sklizni delší dobu. Už naše babičky konzervovaly, aby měly dostatek na zimu.
30.07.2008
ČÍST VÍCEDrůbež, ryby, zvěřina i všechny druhy masa lze poměrně jednoduše zmrazit. Ale i tak přidám několik dobrých rad, jak si maso před mrazením nejlépe upravit.
13.07.2008
ČÍST VÍCEChystáte se na dovolenou? Nebo jen chcete strávit slunný víkend na chatě? Budou se vám hodit mrazené potraviny. Ale jak je zmrazit tak, abychom nezničili jejich vzhled a rozmrazený pokrm byl jedlý?
03.07.2008
ČÍST VÍCEHouby, vejce, palačinky, sýry a mléčné výrobky. Všechno se dá zmrazit. Mrazené nebo předmrazené potraviny můžete využít při své dovolené.
29.06.2008
ČÍST VÍCEÚroda na zahradě je bohatá a mraznička zeje prázdnotou? Připravte si mikrotenové sáčky, alobal nebo vhodné misky a kelímky. Jdeme na to! Návody na přípravu zeleniny ke zmrazení.
14.06.2008
ČÍST VÍCEStále je toho mnoho, co bychom si mohli v domácích podmínkách vyzkoušet. Umíme udit, víme, jak konzervovat čerstvé maso. Konzervovat jdou ale také hotové uzeniny - klobásy a párky.
05.03.2008
ČÍST VÍCEK domácí výrobě konzerv patří bezesporu také správná volba obalů, uzavírání a sterilace obsahu. Nesmíme zapomenout také na správnou hygienu práce při celém procesu.
29.02.2008
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena