S přicházejícím jarem, přibývajícím světlem a vyššími teplotami se nám do těla vlévá také síla a energie. Mnozí z nás využijí tuto novou životní vzpruhu na jarní úklid šatníku nebo umytí oken, jsou však i jiná důležitá místa v naší domácnosti, která potřebují jarní očistu dřív, než nás přepadnou následky jarní únavy.
28.02.2024
ČÍST VÍCEKvašená zelenina obsahuje úžasné množství vitaminů a probiotik, které naše tělo ve střídajícím se počasí potřebuje. Mrkněte se na video, jak jednoduše si můžete kvašenou zeleninu udělat doma, a pusťte se do ní!
12.01.2024
ČÍST VÍCEI kdybychom dlouho hledali, asi nenajdeme typičtější českou zeleninu s dlouholetou tradicí. V listině povolených odrůd napočítáme skoro sto různých druhů zelí.
08.01.2024
ČÍST VÍCERostou bez povšimnutí všude kolem nás a pochutnává si na nich nanejvýš ptactvo. Jeřabiny jsou přitom vynikající a zdravou pochoutkou, která se jen musí umět připravit!
05.10.2023
ČÍST VÍCEVyzkoušejte lahodné a harmonické spojení chutí! Dýně, skořice, citron a cukr, tak málo stačí, abychom si připravili přímo luxusní džem!
04.10.2023
ČÍST VÍCEBohatou sklizeň ovoce i zeleniny, kterou nestíháme zkonzumovat, by bylo určitě škoda nevyužít jako zásobu na zimu. Zavařování není přitom nijak složitý proces, zvládne ho i začátečník. Je to známá a osvědčená metoda, jak si uchovat výpěstky ze zahrady na období, kdy je vitaminů i přirozeně chutných plodů velký nedostatek.
30.09.2023
ČÍST VÍCEHub jsou pořád plné lesy. Pokud už jste přejedeni houbových omáček, polévek a smaženic, zkuste nalezené houby naložit. Naučíme vás to od samého výběru hub, čištění až po různě ochucené nálevy až po samotné zavařování.
25.09.2023
ČÍST VÍCEVyzkoušejte jednoduchý recept na šípkový džem krok za krokem.
19.09.2023
ČÍST VÍCEHrušky k babímu létu právem patří, bez nich si málokdo umí představit nejen sladkou, ale i slanou kuchyni. V dnešním výběru receptů jsme si pro vás připravili opravdové delikatesy.
07.09.2023
ČÍST VÍCEMáte-li doma tolik rajčat, že najednou nevíte, co s nimi, nemusíte se přemáhat a snažit se je všechny sníst a denně z nich tvořit pokrmy. Jednodušší a praktičtější bude, když si z čerstvých rajčat vyrobíte domácí a zdravější kečup podle osvědčených receptů, který oceníte i během zimy a při vaření. Žádná chemie, konzervanty a látky, které při jeho přípravě jednoduše nepotřebujete.
29.08.2023
ČÍST VÍCEMnohé neúspěchy při zavařování ovoce bývají způsobeny nedodržením správných postupů nebo hygienických zásad. Zde je pár rad pro správné letní zavařování.
24.08.2023
ČÍST VÍCELéto oproti ostatním obdobím v roce přináší čerstvou zeleninu a ovoce. V kuchyni to pak pro nás znamená, že měníme své zaběhlé stravovací návyky a zásobujeme tělo větším množstvím vitamínů.
22.08.2023
ČÍST VÍCEMilujete také jako my vůni povidel? Rádi je používáte k plnění koláčů a buchet? Pokud ano, nastal ten pravý čas pro jejich přípravu. Připravili jsme pro vás pár receptů na domácí výborná povidla, a to nejen ze švestek, ale také z jiných plodů, které se právě objevují na našich zahrádkách - borůvek, hrušek, jablek i dýní.
07.08.2023
ČÍST VÍCETaky máte svá místa, kde se to právě v těchto dnech tak krásně modrá borůvkami? Když ale tu parádní nadílku přinesete domů, vyvstává otázka, co s nimi, aby nepodlehly zkáze dřív, než je zpracujete.
04.08.2023
ČÍST VÍCEStále v našich domácnostech zůstavají velmi oblíbené mošty a protlaky z nejrůznějšího ovoce. Proto v tomto článku najdete několik rad, jak správně zpracovat ovoce do těchto dobrot.
03.08.2023
ČÍST VÍCEBorůvková sezóna vrcholí! Pojďme si ještě do konce prázdnin maximálně užít tyto modravé plody, které mají široké využití v kuchyni, a to nejen při přípravě sladkých pokrmů.
30.07.2023
ČÍST VÍCEOkurky, tak vděčná zelenina, kterou stojí za to si uchovat díky nakládání a zavařování. I když s okurkovou vášní teprve začínáte, okurky zavařujete podle osvědčeného rodinného receptu, případně zkoušíte stále nové postupy a ingredience, mohou se vám hodit naše recepty, z nichž si zaručeně vyberete.
26.07.2023
ČÍST VÍCERybíz je oblíbené bobulové ovoce, které najdeme snad na každé zahrádce. Pěstuje se červený, bílý nebo černý druh, ale na trhu je i růžová, sladší varianta. Právě v těchto letních dnech nastává doba sběru rybízu, a tak se o něm pojďme dozvědět něco víc.
18.07.2023
ČÍST VÍCENázev angreštu pochází z italského "angresto" - kdysi se tak totiž označovaly bobulky divoké révy nebo kyselé víno. Proč se vyplatí jejich pěstování? A do jakých pokrmů se hodí?
18.07.2023
ČÍST VÍCEČas, kdy nám na zahrádkách dozrávají maliny a na trzích jsou jich plné košíky. Přinášíme vám recepty na pečené i nepečené malinové dobroty, ale také výborné malinové sirupy a likéry, které ještě stihnete.
17.07.2023
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena