Umění každého kuchaře je více či méně závislé na vybavení kuchyně a na způsobu přípravy pokrmů. Většinu receptů, nebo samotných surovin můžeme připravovat hned několika způsoby. Například maso lze péct na pánvi, na ohni, na grilu, v alobalu v uhlících a nebo v páře. Stejně tak zelenina se dá připravit výše uvedenými způsoby. Ale věřte nebo ne, nejzdravější a nejchutnější jídlo plné vlastní šťávy a bez karcinogenních látek získáme pouze vařením v páře. Proto se tomuto způsobu vaření budeme věnovat v tomto článku.
14.11.2006
ČÍST VÍCEOtevřít, zavřít, něco z ní vyndat, nebo naopak do ní něco uložit. Řeč je samozřejmě o ledničce, o vynálezu, který bereme jako naprostou samozřejmost a díky kterému můžeme potraviny uchovávat dlouhé týdny a měsíce.
28.10.2006
ČÍST VÍCEMódní zahraniční zvyklosti ve stravování se dostávají i k nám. Jedním z netradičních způsobů přípravy jídel je jistě fondue. Ač je u nás jíž dlouho k dostání, pohlížejí na něj mnozí s nedůvěrou. Není proč, v našem článku se dozvíte nejen něco o jeho historii, ale také pár tipů na přípravu slaných i sladkých dobrot.
23.08.2006
ČÍST VÍCEVaření v mikrovlnné troubě je přeci jen odlišné od klasického vaření. Proto je tedy důležité vědět pár důležitých kroků, na které bychom při tomto druhu přípravy pokrmů neměli nikdy zapomínat. Věřte, že pokud to vyzkoušíte, budete opravdu nadšeni.
16.07.2006
ČÍST VÍCEPosledně jsme si řekli, jaké jsou výhody mikrovlnných trub. Dnes si povíme, co bychom měli vědět o vaření v mikrovlnce. Některé základní rady ohledně mikrovlnek máme naučené, ale vlastně nevíme, jaký mají důvod. Většinou je ale využíváme pouze pro ohřívání a ne pro pečení.
26.06.2006
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena