Nápoj z tibetské houby byl po staletí přísně střeženým tajemstvím dlouhověkosti. Dnes máte možnost poznat tento malý zázrak i vy.
02.06.2008
ČÍST VÍCETento druh luštěniny pochází z Indie a je ideální plodinou k nakličování.
30.05.2008
ČÍST VÍCEŠpanělsky fruta bomba neboli papája je exotické ovoce plné vitamínů. Zamilujte si ji a uděláte hodně pro své zdraví.
18.05.2008
ČÍST VÍCEVegetariánství je svobodnou volbou člověka, která vyžaduje zodpovědný přístup. Jestliže si svědomitě sestavujeme a plánujeme svůj jídelníček, nehrozí nám žádná závažná zdravotní rizika.
04.03.2008
ČÍST VÍCEChlorofyl je zelené rostlinné barvivo umožňující fotosyntézu. Stejně jako se bez chlorofylu neobejdou rostliny a zvířata, neobejdeme se bez něj ani my lidé.
14.02.2008
ČÍST VÍCEI ovoce má své skryté vady na kráse, podle kterých poznáme, že už není zrovna čerstvé. Všeobecně platí, že nás jako první upozorní vůně a barva, poté pevnost a plnost. Ovoce by nemělo být scvrklé.
24.01.2008
ČÍST VÍCEMalá žlutá zrníčka v sobě skrývají více, než se na první pohled zdá. Celá řada biologicky aktivních látek dohromady tvoří výživný koktejl pro naše zdraví, krásu i dobrou náladu.
19.01.2008
ČÍST VÍCEBambus je exotická zelenina, u nás využívána spíše výjimečně. Jeho křehká, lahodná chuť přitom dokáže oživit pokrmy nejen orientální, ale i české kuchyně.
28.11.2007
ČÍST VÍCEVšichni vegetariáni a vyznavači zdravé výživy by měli zbystřit. Agar je totiž látka na rostlinné bázi, kterou lze nahradit problematickou želatinu.
12.11.2007
ČÍST VÍCEVařit dobře, chutně, přitom šetrně, to měly stále na mysli minulé generace žen. Zelenina jako zdravá součást jídelníčku.
31.10.2007
ČÍST VÍCESója luštinatá se řadí k luštěninám stejně jako hrách a fazole. Jako kulturní plodina se pěstuje již nejméně 4000 let a pochází z východní Asie.
31.10.2007
ČÍST VÍCEPomeranče, mandarinky, grepy, citrony či limety patří do početné skupiny ovoce, které jednoduše nazýváme citrusy. Mají svěží chuť, krásnou barvu a jsou plné vitamínů.
26.10.2007
ČÍST VÍCELupina je zástupkyní luštěnin. U nás je zatím známá především zemědělcům a chovatelům zvířat, avšak její boby jsou velice chutné a hodnotné i pro člověka.
23.10.2007
ČÍST VÍCEFenykl známe jako koření podobné kmínu a dochucujeme jím zejména zeleninu, perník a jiná nasládlá jídla. Fenykl ale není jen koření, vynikající je také jako zelenina.
14.10.2007
ČÍST VÍCESetkat se s ní můžeme pod názvem vitamín B9. Kyselina listová má vliv na zdraví miminka. Hlídejme si dostatečný příjem, i pokud si chceme užít stáří v co nejlepší tělesné a duševní kondici.
30.09.2007
ČÍST VÍCEJste vášniví kafaři, ale přiznáváte, že to s pitím kávy občas přeháníte? Sáhněte po zdravější variantě - náhražce kávy.
29.09.2007
ČÍST VÍCEPro někoho známá sladká pochutina, pro někoho pojem, který neví, kam zařadit. Stačí zamířit do obchodů s racionální výživou a vybrat si příchuť.
26.09.2007
ČÍST VÍCEObiloviny jsou nenahraditelnou součástí jídelníčku. Řada z nich dokáže výborně zasytit a dodat tělu dostatek vlákniny. A vegetariáni mohou díky nim bez obav doplnit bílkoviny.
22.09.2007
ČÍST VÍCEPod tímto názvem se skrývá mezidruhový hybrid rybízu černého a srstky obecné. Velice chutné, i když ještě ne zcela známé ovoce, které lze vypěstovat i v našich podmínkách.
18.09.2007
ČÍST VÍCETato teplomilná rostlina pochází z Indie nebo z Afriky, známá byla již ve 2. tisíciletí př.n.l. v Egyptě. Nepěstujeme ji sice mnoho, zato ve všech tropických a subtropických oblastech.
16.09.2007
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena