Itálie je země s prvotřídní přípravou těstovin a na těstoviny patří omáčka. Mnoho omáček, které Italové používají, obsahuje rajčata. A tak se podíváme na několik typicky italských omáček, kde rajčata nehrají prim.
19.02.2009
ČÍST VÍCEKobliha, sladký placatý soudeček, se zabydlela natrvalo v našich domácnostech a je ke koupi po celý rok. Dříve se toto sladké pečivo považovalo za slavnostní a připravovalo se hlavně v období masopustu.
15.02.2009
ČÍST VÍCEJak chuťově překvapit svou polovičku na sv.Valentýna, navíc máme-li doma vegetariána? Třeba netradičním bezmasým menu. Nezapomeneme talíř s láskou ozdobit.
14.02.2009
ČÍST VÍCEBílá, narůžovělá a někdy až rudá zrníčka, skrývající se pod tvrdší slupkou, nabízí osvěžující chuť. Bohatá přítomnost vitamínů a minerálů z něj dělá nutričně vyhledávané ovoce.
31.01.2009
ČÍST VÍCEMed je nejznámějším včelím produktem. Na rozdíl od řepného cukru tvoří med především fruktóza, glukóza a voda.
27.01.2009
ČÍST VÍCEStačí lehké rozemnutí mezi prsty a celou kuchyní se ponese peprná vůně tymiánu. Pokrmu dodá kořenitou chuť připomínající kombinaci máty a hřebíčku.
24.01.2009
ČÍST VÍCEZnámá listová zelenina má u mnoha lidí "trhlinu" v oblíbenosti. Ale zkusme zapomenout na školní jídelnu a vyzkoušet pár úprav a receptů. Možná ani nepoznáte, že je právě špenát základem pokrmu.
22.01.2009
ČÍST VÍCESladkosti dáváme dětem za odměnu, ve skutečnosti je to spíše za trest. Rafinovaný cukr stojí v pozadí mnohých zdravotních potíží. Naštěstí existují zdravější náhražky.
16.01.2009
ČÍST VÍCEUrčitě každý z nás alespoň jednou ochutnal med. Ten pravý včelí med (od našich včelařů) je nejen vynikající potravinou, ale je také zdravý. Český med je kvalitní díky různorodému složení květeny v naší oblasti.
10.01.2009
ČÍST VÍCETento u nás málo známý produkt se vyrábí z celozrnné pšenice. Je výživnější než rýže, stravitelnější než luštěniny a má příjemnou oříškovou chuť.
10.11.2008
ČÍST VÍCEOvoce je nejen zásobárnou důležitých vitamínů, ale mnohdy jejich účinky na lidské zdraví mohou předejít návštěvě lékaře. Zkusme se uzdravovat bez chemických látek a zdravější metodou.
31.10.2008
ČÍST VÍCEDo restaurace, kde se podává racionální či vegetariánská strava můžeme zabloudit i v případě, že maso milujeme. O to hůře se však můžeme orientovat v jídelním lístku.
28.10.2008
ČÍST VÍCEVíte, jak se sója nazývá jinak? Rostlinné maso. Říká se o ní, že je to zázračná rostlina budoucnosti. Obsahuje nejvíce bílkovin ze všech plodin a je lehce stravitelná.
09.10.2008
ČÍST VÍCEPravidelná konzumace 5 ořechů (30g) denně po větším jídle pomáhá tělu vyrovnat se s negativním působením zkonzumovaných tuků. Výživná hodnota ořechů přesahuje výživnou hodnotu hovězího masa.
28.09.2008
ČÍST VÍCEObdobí podzimu je čas, kdy jsme pod vlivem různých viróz a nachlazení. Jestliže nechceme užívat léky a místo v posteli čas trávit v ordinaci svého lékaře, pak se můžeme svěřit do péče bylinek a jejich léčivých účinků.
22.09.2008
ČÍST VÍCERozhodli jste se žít zdravě? Začnete pochopitelně jídlem. Jedete na nákup, nakoupíte spoustu zeleniny, ovoce, cornflakes a v neposlední řadě müsli. Ale je kupované müsli opravdu zdravé?
04.09.2008
ČÍST VÍCEPokud se řekne ovocný strom, jako první se mnohým z nás vybaví jabloň. Jabloň je známa také jako strom, který rostl v ráji.
13.08.2008
ČÍST VÍCEMožná jste někdy narazili na obalech potravin na aditivum s tímto názvem. Nebojte se, výjimečně nejde o žádnou chemii, ale o zdraví prospěšnou vlákninu.
09.08.2008
ČÍST VÍCEFrittata - pravá italská omeleta. Najdeme ji v řadě italských restaurací, v menu pizzeriií a často v kategorii bezmasých jídel.
07.07.2008
ČÍST VÍCENízký obsah kalorií, nepřítomnost cholesterolu a naopak vysoký obsah vápníku a bílkovin jsou jen jedny z mnoha důvodů, proč si tofu zaslouží dostat se i na váš stůl.
12.06.2008
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena