Výroba octa ze zeleniny je raritou, nákladnou záležitostí a zvládne ji jen opravdový mistr. Zeleninové druhy se při výrobě nemísí, v kuchyni se ocet používá výhradně k zeleninovým pokrmům.
24.10.2009
ČÍST VÍCEČínské přísloví "Raději tři dny bez soli, než jediný den bez čaje", objasňuje důležitost tohoto nápoje. Dnes o vynikajícím čaji Oolong.
07.09.2009
ČÍST VÍCEZelenina, v tomto případě rajčata a papriky, chutná bez slupky jemněji a pro tělo je lépe stravitelná. S takto upravenou zeleninou se velmi často setkáme na dovolené, dopřejme si ji i po návratu.
30.07.2009
ČÍST VÍCEPřestože je k dostání zelenina všeho druhu, ta ze zahrádky nás potěší nejvíce. Pokud ji nestačíme spotřebovat čerstvou, není nic jednoduššího než ji zamrazit - rajčata i papriky.
24.07.2009
ČÍST VÍCEVýhonky, drobné klíčky, určitě znáte. Ale vybaví se vám definice výrazu kuzo nebo gomasio? Obojí doplní zdravé vaření, nejlépe v biokvalitě.
22.07.2009
ČÍST VÍCEKukuřičné palice (lidově klasy) zabalené do listenů jsou oblíbenou, výživnou a lehce stravitelnou zeleninou. Sklizené v mléčné zralosti chutnají nejlépe. Rady k nákupu i zpracování.
09.07.2009
ČÍST VÍCEChystáte-li se do arabských zemí, kde jsou datle obvyklou pochoutkou, připravte se na datle, které postrádají přeslazenost a tuhost těch balených.
15.05.2009
ČÍST VÍCEVoňavý heřmánek, Matricaria chamomilla, by neměl chybět v žádné domácnosti. Je všelékem a pomocníkem především starostlivým maminkám.
15.05.2009
ČÍST VÍCEHeřmánek pravý je pro své všestranné využití zlatem mezi bylinkami a používá se již po staletí. Nechyběl v bylinářích našich babiček a prababiček.
05.05.2009
ČÍST VÍCEJaponský prášek sayonara je pro vás možná velkou neznámou. Ale protirakovinné a omlazující účinky takto podávaného zeleného čaje vás možná přinutí jej aspoň vyzkoušet.
19.04.2009
ČÍST VÍCETzv. zelené potraviny jsou považovány za zázrak přírody. Nejenže obsahují téměř vše, co lidský organismus potřebuje, ale vynikají také pozoruhodnými detoxikačními, omlazujícími a protirakovinnými účinky.
14.04.2009
ČÍST VÍCEVelikonoce utekly jako voda a s ním i volno a prázdniny. U většiny z nás ale vyvstává otázka, co s vykoledovanými vejci uvařenými natvrdo?
13.04.2009
ČÍST VÍCELéčivá potravina podporující životní vitalitu, sexualitu a dlouhověkost je běžnou součástí jídelníčku zejména v Číně. Dopřát si ji však může každý z nás.
12.04.2009
ČÍST VÍCENakupujete občas v prodejnách specializovaných na zdravou výživu? Možná jste zahlédli miniaturní červené plody a báli jste se zkusit. Goji jsou přitom léčivou lahůdkou.
06.04.2009
ČÍST VÍCEPokud vyznáváte alternativní medicínu, určitě znáte extrakty z bylin určené k prevenci nebo doplňující léčbě. Bylinky jsou odjakživa zázrakem při zdravotních potížích.
18.03.2009
ČÍST VÍCESójový sýr nemá nijak výraznou chuť, tedy před úpravou, naložením a přidáním koření. Jsou dvě možnosti, buď si jej zamilujete nebo jej vyzkoušíte poprvé a naposled. V prvním případě tofu skvěle doplní váš jídelníček.
06.03.2009
ČÍST VÍCEMladistvý vzhled, sexuální výkonnost, pleť bez potíží. K tomu povzbuzující vliv na imunitní systém a mozkovou činnost. Jak toho docílit? Přečtěte si pár zajímavostí o tolik důležitém zinku.
25.02.2009
ČÍST VÍCELippia dulcis se pyšní svou sladící schopností. Rostlinu užijeme zejména k dochucování nápojů. Oproti tomu Lippia citriodora dodá oblíbenému čaji výrazné aroma.
24.02.2009
ČÍST VÍCEPoužíváte v kuchyni čekankové puky nebo mangold? Že nevíte, podle čeho vybírat, jak tuto zeleninu vlastně poznat? Článek jako malý průvodce nákupem a úpravou těchto méně známých rostlinných druhů.
19.02.2009
ČÍST VÍCEItálie je země s prvotřídní přípravou těstovin a na těstoviny patří omáčka. Mnoho omáček, které Italové používají, obsahuje rajčata. A tak se podíváme na několik typicky italských omáček, kde rajčata nehrají prim.
19.02.2009
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena