Kdo byl ve Vídni a nezavítal do jedné z malebných vídeňských kavárniček, jakoby ve Vídni ani nebyl. Káva tvoří nedílnou součást pitného režimu obyvatel Vídně a kavárny jsou jednou z místních turistických atrakcí.
29.01.2009
ČÍST VÍCEMed je nejznámějším včelím produktem. Na rozdíl od řepného cukru tvoří med především fruktóza, glukóza a voda.
27.01.2009
ČÍST VÍCEUrčitě každý z nás alespoň jednou ochutnal med. Ten pravý včelí med (od našich včelařů) je nejen vynikající potravinou, ale je také zdravý. Český med je kvalitní díky různorodému složení květeny v naší oblasti.
10.01.2009
ČÍST VÍCEVenku nic nepřipomíná blížící se Vánoce, a tak jsme se vypravili načerpat vánoční atmosféru k našim jižním sousedům. Ani tady to ze začátku nebylo jiné, bylo sychravo a drobně mžilo.
24.12.2008
ČÍST VÍCEVánoce už opravdu sahají na kliky našich dveří, a proto pokud jsme doteď neměli čas, měli bychom se pustit do přípravy pečeného i nepečeného cukroví.
22.12.2008
ČÍST VÍCEChystáte se letos poprvé péct vánoční cukroví a nejste si jisti, zda se dílo podaří? Hlavu vzhůru, nemusíte se hned pouštět do složitých receptů. Pár rad k prvnímu pečení.
21.12.2008
ČÍST VÍCEPoleva je vlastně lesklý povlak (glazura) nejčastěji používaná na moučníky a cukroví, ale hlavně na perníčky. Podle tradice by vánoční perníčky měly být zdobeny pouze bílou bílkovou polevou.
04.12.2008
ČÍST VÍCEBlíží se Vánoce a s nimi i čas pečení cukroví. Ale ne vždy při přípravě cukroví potřebujeme troubu. Existuje spousta receptů na nepečené, chutné a lákavě vyhlížející cukroví.
20.10.2008
ČÍST VÍCEKdyž se řekne Pardubice, skoro každému se vybaví slavný pardubický perník. Pardubický perník je v Česku nejznámější.
19.09.2008
ČÍST VÍCEJako každý region má i Valašsko své charakteristické speciality. Valašsko dalo světu obří koláče, které zaujmou svou podmanivě sladkou chutí.
18.08.2008
ČÍST VÍCEPouhé čištění zubů nestačí. Na jejich zdraví se podílí také složení našeho jídelníčku. Víme, jak ochránit váš chrup, přestože občas zhřešíte.
23.07.2008
ČÍST VÍCEToto vynikající krajové pečivo připomínající svým tvarem lidské uši se vyrábí podle tradičního receptu již po 8 století.
17.06.2008
ČÍST VÍCEUcítite-li ve vzduchu sladkou vůni, linoucí se přes celý jarmark, pouť či hradní slavnost k vašim čenichu, zaručeně jde o trdelník.
13.05.2008
ČÍST VÍCEDovolená se dá dokonale prožít i z pohledu jídla. Vždyť kdy jindy máme příležitost okusit pravé speciality vzdáleného kraje? Pojďme společně nahlédnout na tuniský jídelníček.
30.04.2008
ČÍST VÍCEAnglická specialita, která se stává oblíbenou také u nás. Jednoduchá příprava, nenákladné těsto a náplně podle chuti nebo dostupnosti surovin.
24.04.2008
ČÍST VÍCEDalší díl, jak si poradit při přípravě (nejen) moučníků. Rady pro začínající hospodyňky.
02.03.2008
ČÍST VÍCESnad každý, kdo doma nebo v restauracích pečuje o bohatý stůl, o stůl plný skvělých pokrmů, občas potřebuje kvasnice k přípravě jídel nebo sladkého překvapení.
29.02.2008
ČÍST VÍCEChcete mít doma originální pamlsek? Pojďte s námi kandovat (nejen) ovoce!
28.02.2008
ČÍST VÍCECo je to ta sukralóza, o které se díky reklamě mluví čím dál více? Jaký má vliv na zdraví? A čeho bychom si měli všímat na etiketách?
23.02.2008
ČÍST VÍCENe každý dostal od sudiček do vínku pekařské a cukrářské schopnosti. Možná si někteří z vás připadají, že mají obě ruce levé, a vidiny chutného cukroví jste se pro tento rok už vzdali. Zkuste ale pár následujících základních receptů a určitě to zvládnete.
18.12.2007
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena