Do severní Evropy mnoho z nás nezavítá, natož abychom se seznámili se severoevropskou kuchyní. Tentokrát se zastavíme na Islandu a podíváme se na to, čím se živí lidé, kteří se dožívají téměř nejvyššího věku v Evropě.
15.01.2007
ČÍST VÍCEVýživná hodnota ryb je známá již velmi dlouho. Vědci ale dodnes ověřují, jakým způsobem nás konzumace ryb chrání před smrtelně nebezpečnými chorobami. Obsahují obrovské množství důležitých živin, bílkoviny nevyjímaje. Měly by být pravidlem v našem jídelníčku. Ryby dodávají tělu jod, který je důležitý pro dobrou činnost štítné žlázy.
10.11.2006
ČÍST VÍCEAsi většina z nás miluje dary moře. Tímto výrazem se rozumí několik stovek druhů živočichů, na kterých si rádi smlsneme. Pokrmy z mušlí, krabů, langust nám nejen dráždí chuťové buňky, ale také jsou velice prospěšné pro naše zdraví.
21.10.2006
ČÍST VÍCEChobotnice, ústřice, olihně či slávky. Mnozí se pouze při představě těchto živočichů oklepají, natož aby je ochutnali. Jiní zvědavě pokukují po pultech v přímořských rybárnách a velkých supermarketech. V naprosté menšině se ocitají milovníci těchto "potvůrek". Pojďme si o nich něco povědět, třeba se řady labužníků po tomto článku rozrostou.
01.09.2006
ČÍST VÍCEJelikož je tento týden věnován rybám, bylo by hříchem nepovědět si také něco o životně důležitém stopovém prvku, jehož dostatečný přísun by neměly podceňovat zejména nastávající maminky.
31.08.2006
ČÍST VÍCEJiž toho víme mnoho o tepelné úpravě ryb. Víme, jak ryby vařit, dusit, péci či smažit. Ryba je vhodná pro každou příležitost, je dobrá po jakékoliv z uvedených možností přípravy. Dnes se ale ještě zmíníme o přípravě ryb na grilu či na rožni.
31.08.2006
ČÍST VÍCEPokud máte dobré technické zázemí, milujete ryby a máte jich neustálý přísun, pak vám nabízím možnost připravit si rybí speciality u vás doma. Přímo ve vaší kuchyni.
31.08.2006
ČÍST VÍCERyby smažené nebo pečené nejsou, jak všichni dobře víme, tak dietní, jako ryby připravené dušením nebo vařením. Maso je dokonce hůře stravitelné, ale zalíbí se nám svou výraznější chuť.
30.08.2006
ČÍST VÍCEStaré české přísloví "láska prochází žaludkem" zná jistě každý. Je aktuální ještě dnes a mnoho hospodyněk je stále bere na vědomí. Však také dobrá a rozumná hospodyňka a hlavně kuchařka je pilířem každé normální rodinky. Proto si dnes povíme o základní přípravě ryb vařením a dušením.
30.08.2006
ČÍST VÍCEMaso z ryb je pro nás velice důležité. Málokdo však ví, jak ryby správně vykuchat, zbavit šupin, nebo jak vůbec poznat čerstvou rybu. Pokud to je i váš případ, rozhodně čtěte dále.
28.08.2006
ČÍST VÍCEV našich kuchyních se celkem ve velkém množství dnes připravují různé ryby. Dostatek jich je v nabídce obchodů a velkých marketů, najdeme je na jídelním lístku kdejaké restaurace, ale také jsou rodiny, kde alespoň jeden jejich člen je vášnivým rybářem a kuchyňský stůl zásobí vlastními silami. Měli bychom tedy alespoň z části vědět, jaké ryby se k nám na jídelníček dostávají.
28.08.2006
ČÍST VÍCEJeště v nedávné minulosti nebyly ryby v kuchyni moc často využívány, přestože mají stejnou výživovou hodnou jako jiné maso. Protože je nutné s nimi zacházet jinak než s ostatním masem, připravili jsme vám tentokrát řadu praktických informací, které v kuchyni určitě uplatníte.
28.08.2006
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena