Mnozí ryby nejedí kvůli pachu, problematické jsou pro mnohé také kosti či přílišná tučnost. Těchto starostí nás pro jednou zbavila ryba, která jako by snad byla vyšlechtěná na míru každému.
09.03.2009
ČÍST VÍCENejen celé ryby nebo rybí porce se upravují v našich kuchyních. Leckdy se nahromadí rybí kousky, které je potřeba zpracovat.
30.01.2009
ČÍST VÍCEO přípravě ryb se toho ví už hodně, přesto má každý kuchař své tajemství. Záleží také na tom, jakou úpravu rybího masa požaduje sám konzument.
29.01.2009
ČÍST VÍCEPokud máme rádi rybí maso, pak si umíme představit jakoukoliv rybí pochoutku v našem jídelníčku. Nebudeme se zdráhat ochutnat rybu mořskou nebo sladkovodní.
31.12.2008
ČÍST VÍCEJídelníček je spíše bohatý na maso vepřové, maso hovězí, možná i drůbeží. Rybí maso v něm často chybí, což je obrovská škoda. Tělo ochuzujeme o spoustu výživných látek.
30.12.2008
ČÍST VÍCEVýzkumy potvrzují, že lidé, kteří konzumují několikrát týdně ryby, trpí mnohem méně chorobami srdce, cév a vysokým krevním tlakem. Důvodem jsou vysoké hodnoty omega-3 mastných kyselin.
07.10.2008
ČÍST VÍCEDrůbež, ryby, zvěřina i všechny druhy masa lze poměrně jednoduše zmrazit. Ale i tak přidám několik dobrých rad, jak si maso před mrazením nejlépe upravit.
13.07.2008
ČÍST VÍCEMaso je zdrojem bílkovin, vitaminů skupiny B a železa. Obsah tuku ovlivňuje chuť masa a měkkost. Do zdravé výživy však všechny druhy masa nepatří. Vyhýbáme se tučnému, přednost má drůbež.
26.01.2008
ČÍST VÍCEAni nejlepší ryba nestojí za nic, pokud není čerstvá. Rybí maso obsahuje lehce stravitelné hodnotné bílkoviny, vitamíny A a D, minerální látky. Maso mořských ryb obsahuje navíc vzácný jód.
28.11.2007
ČÍST VÍCEO vietnamské kuchyni se toho mnoho napovídá a většinou to není příliš lichotivé. Ale ruku na srdce, kdo z nás doopravdy ví, jak se Vietnamci stravují?
24.07.2007
ČÍST VÍCEZdravé mořské ryby a zelenina, ale i tučné vepřové speciality a sladké dortíky. V Litvě si zkrátka na své přijde každý.
20.07.2007
ČÍST VÍCEV obchodech se dnes můžete setkat s nabídkou mořských plodů. Nejde však o žádné ovoce, na které jsme zvyklí, tedy o jablka, jahody či jiné, které se rodí na našich zahrádkách. Jde o "ovoce - plody" moře. Živé plody moře.
16.07.2007
ČÍST VÍCEMíříte-li do Lotyšska a obáváte-li se, co vás tam z kulinářského hlediska čeká, tak právě pro vás je určen tento článek.
15.07.2007
ČÍST VÍCEMožná jste se před malou chvílí vrátili z nákupu a přinesli si s sebou domů některou z mořských ryb, které nabízí úseky obchodních domů s čerstvými rybami. Jak s rybou nadále zacházet?
11.07.2007
ČÍST VÍCEV době dovolených, kdy mnozí z nás zavítají do přímořských letovisek, máme možnost ochutnat speciality připravené z mořských živočichů.
08.07.2007
ČÍST VÍCEK Japonsku patří sushi a k sushi patří wasabi. Právě poslední z pojmů si v následujícím článku více ozřejmíme.
17.05.2007
ČÍST VÍCECo to je vlastně kaviár? Co to je pravý kaviár? Co to je falešný kaviár? Možná občas ve společnosti tápeme a stydíme se zeptat. To nejzákladnější o kaviáru se dozvíte v následujícím článku.
11.05.2007
ČÍST VÍCEDalší díl našeho severského gastronomického putování se odehrává ve Švédsku. I Švédové ve svém jídelníčku upřednostňují ryby, vedle toho si cení zvěřiny. Kromě mnohého jiného dalo Švédsko světu "smorgasbord", tedy švédský stůl.
23.01.2007
ČÍST VÍCEV minulém článku jsme se podívali, co si na talíř dávají Islanďané, tentokrát zavítáme do Norska. Ač se kuchyně mohou zdát podobné, každá má svá specifika.
17.01.2007
ČÍST VÍCENenasycené mastné kyseliny omega 3, které jsou obsaženy především v rybím tuku, snižují riziko srdečních a cévních onemocnění i úmrtí na infarkt, mají protizánětlivé účinky, ovlivňují proces srážení krve a také zlepšují kvalitu vlasů a nehtů.
16.01.2007
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena