Domácí a poctivé recepty z jednoho hrnce nebo pekáčku. Snadné na přípravu a chuťově vynikající pokrmy, kterými nasytíme celou rodinu, což zejména o prázdninách oceníme.
11.07.2023
ČÍST VÍCECuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
10.07.2023
ČÍST VÍCERajčata jsou v kuchyni zcela nepostradatelná. Pokud milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty, máme pro vás tipy na zpracování a výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát ve spoustě podob.
08.07.2023
ČÍST VÍCEMožná si nevíte rady, jak s úrodou cuket co nejlépe naložit. Kromě polévky a oblíbených placiček, lze cuketu zakomponovat do spousty pokrmů - zapéct ji, přidat do rizota, naplnit, ale také z ní připravit masové lasagne nebo chutný paprikáš.
08.07.2023
ČÍST VÍCEVšichni víme, že ne vždy nám na dovolené (zvlášť s dětmi) vystačí peníze na návštěvu restaurací a stánků, které jsou na každém rohu. Pokud se rozhodneme vyrazit na dovolenou, kde si můžeme připravit vlastní pokrmy, budou se hodit tipy, co vařit, aby nám to nezabralo příliš času, a přesto jsme si pochutnali.
02.07.2023
ČÍST VÍCERýmovník je vám jistě znám, krásně voní, hezky vypadá, je nenáročný, a kromě toho všeho je především léčivý. Dokáže výrazně ulevit od rýmy a nachlazení. Poměrně snadno si jej můžete pěstovat doma a mít tak čerstvé listy rýmovníku k dispozici kdykoliv to bude potřeba. Jeho silná vůně připomínající směs meduňky, máty a mentolu je nanejvýš příjemná, jemná a uklidňující.
02.07.2023
ČÍST VÍCEMeruňky právě okupují naše zahrádky. Poklad mezi českým ovocem si zaslouží pozornost a co největší využití, co se týče zpracování. V čerstvé podobě do salátů, zapečené v koláčích a v neposlední řadě uchované v marmeládách a kompotech. Pojďme se podívat na pár šikovných receptů z meruněk.
28.06.2023
ČÍST VÍCEStudené polévky se pro někoho mohou zdát podivností, ale v mnoha zemích jsou v létě velkým hitem. Jsou totiž plné zdravých surovin a plní jednu zásadní funkci, kterou v horkých dnech potřebujeme nejvíce - zaručeně osvěží. Vybrali jsme pro vás 10 rychlých receptů ze zeleniny a netradičně i z ovoce.
25.06.2023
ČÍST VÍCERecept na veganskou variantu jahodového koláče. Neuvěříte, jak je snadný a dobrý!
12.06.2023
ČÍST VÍCEČerven zahajuje období pro lehké, rychlé a odpočinkové vaření, plné čerstvých surovin, vitamínů a jídel, která nás rozhodně nezatíží. Zapomeňte v těchto dnech na hutné omáčky a hromady sytých příloh. Je čas na jednoduchá jídla, u jejichž přípravy strávíte mnohem méně času.
10.06.2023
ČÍST VÍCEVsaďte letos na domácí přípravu - sirupů, limonád, drinků i báječných zmrzlin. Není to nic náročného a věřte, že si pochutnáte mnohem více než na těch kupovaných. Navíc zaručeně víte, co výsledný produkt obsahuje.
07.06.2023
ČÍST VÍCEHrášek svou sytě zelenou barvou, nasládlou chutí a křupavostí okouzluje nejeden letní talíř. Pokrmy z něj jsou svěží, nenáročné a nabité energií. Pusťte ho do kuchyně a užijte si jeho sezónu, která právě odstartovala.
05.06.2023
ČÍST VÍCEMoučníky, ve kterých má ovoce dominantní podíl. Ať už použijete jahody, třešně, meruňky či lesní ovoce, výsledek bude vždy dokonalý a koláč vám bude mizet pod rukama.
04.06.2023
ČÍST VÍCEPrvní letní měsíc, červen, je specifický dozráváním prvního ovoce. Konečně se tak dostaneme ke sladkým plodům jahod a třešní, vydáváme se na oblíbené samosběry a začínáme ovocné plody zavařovat a připravovat domácí marmelády. Období ovocných koláčů a plněných knedlíků právě začalo, oprášíme vám ty nejlepší recepty, které se vyplatí uložit do kuchařky mezi oblíbené.
02.06.2023
ČÍST VÍCEVegetariáni se často potýkají s nepochopením a jednou z obvyklých otázek, která směrem k nim vychází z úst masožravců, je "A co jako jíš?" Pokrmy bez masa, to nejsou jen nudné saláty a zelenina bez chuti, ale i nápadité a do detailu propracované recepty ze zdravých a plnohodnotných surovin. Máme pro vás 12 tipů na hlavní jídlo ve vegetariánské verzi.
30.05.2023
ČÍST VÍCEKuskus je velmi variabilní surovina, dá se použít jako jednoduchá příloha, hlavní chod v podobě salátu, na způsob rizota, ale také použít jako základ do nejrůznějších placiček, polévek a jako hlavní surovina při přípravě sladkých nákypů a kaší. Jak se kuskus správně připravuje se podíváme ve vybraných receptech.
25.05.2023
ČÍST VÍCEPříprava chřestu a jeho tepelná úprava není nijak složitá, záleží však na jeho kvalitě a čerstvosti. Jedině mladý a čerstvý chřest bude také chutný. Chřest je velmi křehký, a tak je třeba určitá dávka opatrnosti při jeho přípravě. Bílý a zelený chřest se v jistém ohledu připravuje odlišně.
23.05.2023
ČÍST VÍCENové brambory jsou samy o sobě tak chutné, že si s nimi nemusíme dávat téměř žádnou práci. Stačí je uvařit nebo upéct ve slupce a servírovat s mlékem a kouskem másla. Ale i tak se může hodit pár receptů, které zpříjemní a oživí jarní jídelníček.
23.05.2023
ČÍST VÍCERecept na vynikající veganský rebarborový koláč s nádechem pomerančů a sněhovou čepicí. Naučíme vás ho krok za krokem.
20.05.2023
ČÍST VÍCENostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.
17.05.2023
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena