Tento velikonoční beránek neobsahuje cukr ani vejce, ale přesto chutná výborně. Vyzkoušejte tohoto zdravějšího beránka a jistě budete překvapeni výsledkem.
21.03.2024
ČÍST VÍCEZdravému stravování vládne pestrá listová zelenina. A protože špenátová sezóna se pomaličku blíží, tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
20.03.2024
ČÍST VÍCEVelikonoční jidáše se tradičně podávají na Zelený čtvrtek. Jidáše nám připomínají tvar provazu, na kterým se oběsil proradný Jidáš. Také symbolizují vítaní jara, plodnost a hojnost, takže je můžeme tvarovat do různých housenek, ptáčků nebo roztomilých zajíčků.
19.03.2024
ČÍST VÍCEZdravá svačina má své místo v jakémkoliv jídelníčku. Vyzkoušejte naše jednoduché recepty na odpolední svačiny, díky kterým nebudete mít výčitky a zároveň si skvěle pochutnáte.
18.03.2024
ČÍST VÍCEVajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.
18.03.2024
ČÍST VÍCEMožná také marně hledáte čas na velikonoční pečení. Našli jsme pro vás pár receptů, které zvládnete připravit bez zdlouhavých příprav. Beránek, mazanec, velikonoční nádivka i perníčky snadno a rychle.
17.03.2024
ČÍST VÍCEVelikonoční beránek je tradičním symbolem svátků jara a obvykle nechybí na svátečně prostřených stolech českých domácností. Beránka můžete vyzkoušet z třeného těsta, trochu netradiční je beránek mrkvový nebo ořechový. Zajímavý je beránek makový a krásně vláčný je z těsta s tvarohem, šlehačkou nebo majonézou. Do těsta můžete přidat i kokos, zkrátka fantazii se meze nekladou.
15.03.2024
ČÍST VÍCEVynikající pomazánka s bílým tofu, medvědím tofu a vlašskými ořechy krok za krokem. Recept, který si zamilujete. Hodí se na lehkou svačinku i večeři.
12.03.2024
ČÍST VÍCEPažitka je příbuzná s česnekem, cibulí či jarní cibulkou a každému jídlu dodá svěží jarní barvu, stejně jako lehce pikantní a říznou chuť. Patří k bylinkám, které je nejlepší využívat v čerstvém stavu, nejlépe hned po utrhnutí. Snadno se pěstuje a můžete ji mít na záhonku, i v květináči na balkoně nebo za oknem. Pojďte se s námi inspirovat několika recepty s touto bylinkou, která si na jaře a zejména o Velikonocích zaslouží vaši pozornost.
12.03.2024
ČÍST VÍCEMüsli nemusí být jen kupované a plné cukru, lze si ho na spoustu způsobů připravit i doma. A vždy budete vědět, co je jeho součástí, co jíte. Oříška, semínka, sušené ovoce a vločky v té nejlepší kombinaci.
08.03.2024
ČÍST VÍCEPřestože kalendář už za pár dní zahlásí jaro, sychravé a mrazivé počasí tomu zatím neodpovídá. Možná i vy cítíte, že na odlehčenou kuchyni, zeleninu, saláty a celkově zdravější jídelníček je ještě čas. Tělo se stále potřebuje zahřát - vydatnou polévkou, zlatavou pečínkou nebo poctivým gulášem.
07.03.2024
ČÍST VÍCEVelikonoce jsou za dveřmi a vy opět po roce přemýšlíte o něčem netradičním, čím byste rádi překvapili rodinu a ohromili očekávané hosty. O tom, jaké pochoutky si o Velikonocích připravují naši sousedé, už jsme pro vás psali. Dnes se však podíváme trochu dál. Jak vypadá velikonoční menu v Portugalsku, Anglii a třeba i v daleké Indii?
07.03.2024
ČÍST VÍCEPrvní ředkvičky vyhlížíme stejně nedočkavě jako samotné jaro, pochutnají si na nich děti i dospělí. Plátky čerstvých ředkviček obvykle zdobíme namazané chleby a chlebíčky, připravujeme z nich chutné pomazánky a přidáváme je do mnoha druhů salátů. Ale hodí se i pro tepelnou úpravu na spoustu způsobů. Svou barvou působí velmi atraktivně a jejich chuť dodá pokrmům ten správný říz.
05.03.2024
ČÍST VÍCEPrvní jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.
05.03.2024
ČÍST VÍCEBřezen se brzy překulí do své druhé poloviny a kolem nás se začne probouzet jaro. Všichni bychom proto měli s prvním oteplením vyrazit do přírody, načerpat sílu z prvních teplých slunečních paprsků a vstřebat tak do těla první doušky jarní vitality a energie.
04.03.2024
ČÍST VÍCEPalačinky lze připravit na desítky způsobů. Pokud neholdujete sladkému, jistě uvítáte recepty na palačinky naslano. Jsou barevné, chuťově pestré, přitom nenáročné na přípravu a čas. Je jen na vás, zda dáte přednost palačinkám se sýrem, špenátem, houbami, nebo sáhnete po těch masových. Máme pro vás 8 úžasných receptů, které si zaslouží místo ve vaší kuchařce.
01.03.2024
ČÍST VÍCEZavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
29.02.2024
ČÍST VÍCEKdy jindy si dopřát bohatou a vydatnou snídani než o víkendu! Máme pro vás skvělé tipy na sladké i slané snídaně, které udělají radost nejen vám, ale i drahé polovičce.
25.02.2024
ČÍST VÍCEAjurvéda, přírodní systém medicíny, jejíž základem je myšlenka, že nemoc je způsobena nerovnováhou nebo stresem ve vědomí člověka. Ale jak stravování podle ajurvédy vlastně funguje? Základem je tělo živit v souladu s jeho požadavky a naučit se naslouchat jeho signálům. Menu podle ajurvédy nejenže srovná trávení, ale napomůže tělu v jeho přirozeném hubnutí..
22.02.2024
ČÍST VÍCEZabijačka u nás vždy úzce souvisela s masopustními tradicemi, po které následovaly bezmasé týdny až do Velikonoc. Nešlo jen o ledajakou a obyčejnou porážku domácího zvířete za účelem nasycení. Domácí zabijačky bývaly velkou společenskou událostí tradičního českého venkova a podíleli se na nich sousedé z blízkého i širokého okolí.
22.02.2024
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena