V létě není nic příjemnějšího, než si vzít pár dobrůtek a vyrazit do přírody. Takto v přírodě se přeci jedlo už ve středověku. Ať už se chystáte na romantický piknik ve dvou, nebo na dobrodružnou akci s dětmi, mám pro Vás pár nápadů a rad.
28.07.2006
ČÍST VÍCEPokud jste ostřílenými trampy, máte jistě své zkušenosti s tím, co a jak si pod stanem uvařit. Mnozí ale letos vyráží stanovat do přírody poprvé, proto jistě nepohrdnou základními informacemi o tom, co vzít k tomuto účelu s sebou a jak si uvařit.
26.07.2006
ČÍST VÍCEZe spousty reklam slýcháme, jak je ten či onen výrobek bohatý na vlákninu. Co to ale vláknina je, kde ji najdeme, k čemu je prospěšná, a proč ji máme vlastně zařazovat do svého jídelníčku? Třeba vám náš dnešní článek na některé otázky pomůže najít odpověď.
24.07.2006
ČÍST VÍCELéto je v plném proudu. Někteří již sice mají dovolenou za sebou, ale mnoho z nás se na ni teprve těší. Proto se dnes pokusím o pár užitečných rad, jaká jídla si přichystat sebou, pokud si zrovna nemůžete koupit zájezd včetně stravy. A není to jen otázkou peněz.
24.07.2006
ČÍST VÍCECibule patří mezi nejpoužívanější zeleninu, která dodává pokrmům požadovanou chuť. Pochází z Asie a udržuje se u nás v kuchyni již po několik stovek let. Egypťané ji nejraději používali syrovou a už tenkrát věděli, že má léčivé účinky. Existuje mnoho odrůd, které se liší barvou, velikostí a tvarem.
23.07.2006
ČÍST VÍCEUž maminky nám říkaly, co jíst. Hlavně nám nutily to, co obsahuje hodně vitamínů. Co vlastně jsou ty vitamíny? Jakou mají úlohu v našem těle? V čem se opravdu ukrývají? A jak připravovat jídlo, abychom je zbytečně neztratily? To se dozvíte v následujím článku.
22.07.2006
ČÍST VÍCEO mandlích jsme se dozvěděli, odkud pochází, kde rostou, co obsahují a že jsou dva druhy. Jelikož jsou ale tyto malé plody tak trošku "velký zázrak v malém balení", podíváme se ještě na jejich použití a využití.
20.07.2006
ČÍST VÍCEJak vlastně vzniklo grilování? Můžeme se snad jen domnívat, ale zkušenosti pro dnešní přípravu pokrmů grilováním má asi každý. Pokud patříte mezi ty méně zkušené, jsou pro vás připraveny články, které vám praktiky při grilování přiblíží.
17.07.2006
ČÍST VÍCEVaření v mikrovlnné troubě je přeci jen odlišné od klasického vaření. Proto je tedy důležité vědět pár důležitých kroků, na které bychom při tomto druhu přípravy pokrmů neměli nikdy zapomínat. Věřte, že pokud to vyzkoušíte, budete opravdu nadšeni.
16.07.2006
ČÍST VÍCEJe zajímavé připomenout si něco z historie všedních potravin. A jelikož je léto, patří k našemu celodennímu jídelníčku i zmrzlina. Kdo z nás však ví, jak vlastně zmrzlina vznikla a jak probíhal její vývoj až k dnešním vodovým a smetanovým kornoutům.
14.07.2006
ČÍST VÍCEDalší závažné onemocnění z řady psychických poruch příjmu potravy, které je velmi často zaměňováno s mentální anorexií. Ráda bych se vám tedy pokusila vysvětlit rozdíly mezi oběmi poruchami, i když u obou těchto poruch najdeme i společné příznaky a rysy.
14.07.2006
ČÍST VÍCETak všední potravina, jakou je chléb, urazila v naší historii více než 12 tisíc let. Vraťme se do Neolitu a starověkého Egypta, abychom si připoměli, jak to bylo těžké bez pekáren a supermarketů. Na závěr článku si upečeme domácí chléb podle jednoduchých receptů.
12.07.2006
ČÍST VÍCEZ televizních obrazovek se na nás z různých reklam usmívají krásné, štíhlé modelky, které bývají vzorem především pro dospívající dívky a noční můrou pro spoustu zralých žen a maminek od dětí. Málo kdo však ví, že spousta z těch rádoby přitažlivých slečen trpí nějakým typem poruchy příjmu potravy, mezi něž na první místo patří mentální anorexie.
11.07.2006
ČÍST VÍCEK obezitě se lidé začali stavět jako k epidemii ve chvíli, kdy ji začali spojovat se vznikem dalších, mnohem závažnějších chorob. Jak je na tom obezita dětí a jak jí předcházet si povíme v tomto článku.
08.07.2006
ČÍST VÍCEO vaření pro děti by se toho jistě dalo napsat hodně, jelikož strava je velmi důležitým základem pro růst a vývoj našich maličkých. Dnes bychom si tedy mohli shrnout pár obecných pravidel, která platí u volby a přípravy dětských pokrmů.
04.07.2006
ČÍST VÍCEAť už je to jakkoliv, jistě mi dáte za pravdu, že jsou chvíle, kdy jste v kuchyni nejraději sami. Bez "radilů", bez zvědavých nebo hladových krků. Co však, když se jedná o děti?
29.06.2006
ČÍST VÍCEŽádný milovník asijské kuchyně si jistě nedokáže bez této omáčky představit život. Sójová omáčka je totiž jedním z mála stavebních kamenů asijské kuchyně a nezbytnou součástí při stolování. Každý asijský labužník ví o této omáčce všechno. Ale co my, "obyčejní smrtelníci", kterým omáčka jen chutná?
29.06.2006
ČÍST VÍCERáda bych se s vámi podělila o svůj příběh, jak také může skončit vaření dětí s rodiči. Vlastně vaření dětí bez rodičů.
28.06.2006
ČÍST VÍCEPokud jste pravidelnými čtenáři našeho portálu, dočetli jste se v mém předchozím článkuVaříme s dětmi o některých nástrahách, které číhají na malé kuchaře. Jelikož jsou tyto úrazy při vaření s dětmi hodně časté, chtěla bych se jim věnovat trošku podrobněji. Přeci jenom je jistější prevence, než řešení následků.
28.06.2006
ČÍST VÍCETématem tohoto týdne jsou děti v kuchyni a tak by bylo dobré si napsat pár postřehů, ale i užitečných rad a nápadů, jak zvládnout malé lumpíky.
27.06.2006
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena