Pokud máte dobré technické zázemí, milujete ryby a máte jich neustálý přísun, pak vám nabízím možnost připravit si rybí speciality u vás doma. Přímo ve vaší kuchyni.
31.08.2006
ČÍST VÍCEAneb nouzové zásoby pro nezvané hosty. Jistě to znáte. Odpočíváte na pohovce s vidinou večera stráveného sledováním televizní obrazovky a najednou se ozve zvonek. V zápětí se do bytu nahrnou známí či příbuzní a vy marně pátráte ve spíži alespoň po nějakém tom drobném občerstvení ke kávě. Poradíme vám pár tipů, jak se předem na náhodné "vetřelce" připravit!
30.08.2006
ČÍST VÍCERyby smažené nebo pečené nejsou, jak všichni dobře víme, tak dietní, jako ryby připravené dušením nebo vařením. Maso je dokonce hůře stravitelné, ale zalíbí se nám svou výraznější chuť.
30.08.2006
ČÍST VÍCEStaré české přísloví "láska prochází žaludkem" zná jistě každý. Je aktuální ještě dnes a mnoho hospodyněk je stále bere na vědomí. Však také dobrá a rozumná hospodyňka a hlavně kuchařka je pilířem každé normální rodinky. Proto si dnes povíme o základní přípravě ryb vařením a dušením.
30.08.2006
ČÍST VÍCEMaso z ryb je pro nás velice důležité. Málokdo však ví, jak ryby správně vykuchat, zbavit šupin, nebo jak vůbec poznat čerstvou rybu. Pokud to je i váš případ, rozhodně čtěte dále.
28.08.2006
ČÍST VÍCEV našich kuchyních se celkem ve velkém množství dnes připravují různé ryby. Dostatek jich je v nabídce obchodů a velkých marketů, najdeme je na jídelním lístku kdejaké restaurace, ale také jsou rodiny, kde alespoň jeden jejich člen je vášnivým rybářem a kuchyňský stůl zásobí vlastními silami. Měli bychom tedy alespoň z části vědět, jaké ryby se k nám na jídelníček dostávají.
28.08.2006
ČÍST VÍCEDžemy a marmelády většinou vyrábíme z toho, co si sami vypěstujeme nebo co levně nakoupíme. Zkuste ale na trhu místo po rybízu či jahodách sáhnout třeba po ananasu či kiwi. I z nich jde připravit výtečná ovocná pomazánka, kterou ohromíte nejednu návštěvu. Nevěříte? Nabízíme vám inspiraci v podobě několika receptů.
27.08.2006
ČÍST VÍCENámořníci, kteří doprovázeli Kryštofa Kolumba na jeho objevitelské cestě, patřili k prvním Evropanům, jež vyzkoušeli chuť tabákového kouře. V dalším století se tabákovník rozšířil po celém světě.
26.08.2006
ČÍST VÍCEMódní zahraniční zvyklosti ve stravování se dostávají i k nám. Jedním z netradičních způsobů přípravy jídel je jistě fondue. Ač je u nás jíž dlouho k dostání, pohlížejí na něj mnozí s nedůvěrou. Není proč, v našem článku se dozvíte nejen něco o jeho historii, ale také pár tipů na přípravu slaných i sladkých dobrot.
23.08.2006
ČÍST VÍCEMůže se stát každému, že bude pozván na nějaké setkání, oslavu, raut nebo banket. Je také ale dobré vědět, jaký je mezi jednotlivými setkáními rozdíl a jakým způsobem se například konzumují méně obvyklé pokrmy. Znalost základních informací zabrání trapným společenským chvílím.
21.08.2006
ČÍST VÍCEVýrazná dochucovací omáčka s tisíci možností obměny ingrediencí, která zvýrazní chuť masa a obohatí vás o nevšední chuťový zážitek.
18.08.2006
ČÍST VÍCEI v domácnostech s diabetiky se připravují zavařeniny. Jen se připravují trochu jinak. Ve článku je pár tipů pro diabetické marmelády, kompoty, klevely nebo džemy.
18.08.2006
ČÍST VÍCEZajímá-li vás, jak skladovat nadílku ze zahrádky, nabízíme vám přehled nejběžnějšího ovoce a zeleniny jako jsou jablka, jahody, hrušky, broskve nebo třeba brambory, mrkev, cibule, či rajčeta nebo papriky.
17.08.2006
ČÍST VÍCEStrašidla v jídle? Nezdá se vám název? Proč? Vždyť každý z nás máme nějakého toho "jídelního strašáka", které ho se bojíme. Ať už se to týká potravinových alergií, "éček", potravin, které nám zakázal lékař nebo potravin, o který koluje, že jsou rakovinotvorné. A co třeba strašáci, že budeme moc tlustí?
15.08.2006
ČÍST VÍCEProblém s nečistou a mastnou pletí ve svém životě více či méně řeší každý. Nejhůře ho snášejí dospívající dívky, pro které je každý pupínek "životní tragédií". Akné však není problémem jen adolescentů, někteří se s nevzhledným akné trápí i mnohem déle. V podstatě však za opakovanou tvorbou akné stojí dle nejnovějších výzkumů kromě životního prostředí i špatná skladba potravin, které jíme.
13.08.2006
ČÍST VÍCESvou jedinečnou chutí a vůní dokážou bylinky přeměnit jednoduché obyčejné jídlo v něco zvláštního. Změní se tak slané, ale i sladké pokrmy, které se bylinkami dnes dozdobují.
12.08.2006
ČÍST VÍCEOrální antikoagulancia - Warfarin, Pelentan, to jsou léky snižující krevní srážlivost. Indikovány jsou u lidí s vyšším rizikem vzniku žilní trombózy. Bohužel tímto onemocněním často trpí i mladí lidé, proto jsme se rozhodli tomuto tématu věnovat a poskytnout pár základních informací a rad. V krátkosti si povíme, co je vlastně ta žilní trombóza a jak nás ohrožuje.
10.08.2006
ČÍST VÍCENěkteří lidé mají spojeno se slovem hygiena úmorné mytí a dezinfikování. Jiní ji berou jako samozřejmost. Co však přináší do našeho každodenního života?
07.08.2006
ČÍST VÍCEUmělé sladidlo aspartam má mnoho tváří a za krátkou dobu své existence se ocitl na vrcholku i na dně žebříčku popularity. Životní příběh aspartamu je o tom, jak se z neškodného sladkého bílého prášku stane takřka masový vrah.
06.08.2006
ČÍST VÍCERokfór, niva či hermelín. Společným jmenovatelem těchto sýrů je plíseň, která jim dodává ostřejší chuť a je do sýrových bochníků vpravována zcela záměrně. Co když ale nějakou, zdánlivě neškodnou, plíseň objevíme tam, kde si ji rozhodně nepřejeme, třeba na rajčeti či marmeládě?
04.08.2006
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena