Bylinky si získaly oblibu jako koření i jako lék. Lidé pomalu přicházejí na to, že v dnešní uspěchané a moderní době je nejlepší to, co známe už od pradávna. Syntetické léky nejsou přece tak zdravé jako bylinky. Celá řada dnešních léků pochází z rostlin, proto si v tomto článečku napíšeme něco o různých druzích a vlastnostech bylinek.
27.09.2006
ČÍST VÍCEMnozí z nás jistě znají nepříjemně pronikavou bolest hlavy, která se nečekaně vrací znovu a znovu. Tabletky proti bolesti na ni nepomáhají. Co takhle dát šanci přírodní medicíně?
25.09.2006
ČÍST VÍCEKaždý z nás neustále někam pospíchá, a proto se nestíháme zdravě najíst. Kdy jste naposledy měli k obědu zdravé jídlo? V každé restauraci najdeme na jídelníčku smažený sýr s hranolkami, kuřecí řízek nebo bramborák. Vždy se nadlábneme a říkáme si, jak nám chutnalo, ale jak se to líbilo našemu žaludku? V tomto článku Vám nabídnu seznam některých kalorických potravin a také si můžete spočítat své BMI. Nevíte, co to je? Tak čtěte dál!
21.09.2006
ČÍST VÍCEJiž víme, jak upravit maso vařením, dušení a pečením. Nyní mám pár rad a tipů, jak postupovat při výběru a úpravě masa ke smažení, na minuty nebo pečení na roštu a grilování.
20.09.2006
ČÍST VÍCEJe mnoho možností, jak připravit maso. Dnes si povíme o tom, jak maso správně vařit, dusit a péct. Praktické rady se přeci hodí vždycky.
19.09.2006
ČÍST VÍCEAč si to mnoho z nás nepřipouští, velmi často váháme, po jakém vepřovém masu sáhnout, když chceme připravit řízky, tlačenku nebo chceme maso umlít. Vepřové maso se dělí snad na nejvíce druhů. Proto občas býváme zmateni. Pokud se chcete zorientovat, určitě pokračujte ve čtení.
18.09.2006
ČÍST VÍCETaké u vás doma skončilo po Vánocích spousta cukroví v žaludcích vašich miláčků? Nebo si již teď lámete hlavu jak zužitkovat letošní ovoce a zeleninu ze zahrádky? Jednou z možností, jak všechno uchovat čerstvé, je zmrazování. Přinášíme vám tedy několik zajímavých tipů.
18.09.2006
ČÍST VÍCECo je ideální mít doma, když se chystáme dělat zeleninový salát? Sice se obvykle tváří jako nedůležitá potravina, ale saláty jsou s nimi nejlepší.
17.09.2006
ČÍST VÍCEDnes si povíme o stravitelnosti masa. Rozdělíme základní hovězí a telecí části do jakostních tříd. Především si ale povíme, pro kterou tepelnou úpravu je daná část zvířete nejvhodnější.
15.09.2006
ČÍST VÍCETradice jehněčího a skopového masa u nás pomalu mizí. Tyto druhy masa nesměly chybět při Velikonočních svátcích na žádném stole. Dnes je však problém toto maso v obchodě vůbec koupit. Přitom je zdravější než hovězí nebo vepřové maso.
15.09.2006
ČÍST VÍCEV dnešní době je na trhu spousta rozmanitých druhů olejů. Od obyčejného rafinovaného stolního oleje, přes slunečnicový až po olivový. Nejdražší - olivový olej si mnoho z nás odmítá koupit pro svou vysokou cenu a spokojí se s levnějším. Málokdo si ale uvědomuje klady olivového oleje.
14.09.2006
ČÍST VÍCEOblast jihovýchodní Asie je rájem kuchařů a gurmánů. Jídlo je zde uměním a gastronomie filosofií; chutě jsou důvtipně smíchány a prezentace jídel velmi okázalá. Nechte se inspirovat !
14.09.2006
ČÍST VÍCEKrůta je tradiční americké vánoční jídlo. Z našeho jídelníčku je však krůtí maso vytlačováno kuřecím. A to i přestože je krůtí maso zdravější a levnější než kuřecí. Krůtí maso se uvádí mezi 14 základními potravinami, které údajně prodlužují život. Pokud bychom chtěli najít zdroj nejlepšího libového a nejméně tučného masa, bylo by krůtí to pravé.
12.09.2006
ČÍST VÍCEFrancie je zemí módy, vína a hlavně dobrého jídla. Mnoho z nás krásy Francie nikdy nespatřilo. To ovšem neznamená, že nemůžeme vyzkoušet jejich kuchyni. Co takhle tradiční francouzský slaný koláč?
11.09.2006
ČÍST VÍCEVaječné bílky, med, banán či tvaroh. To vše sice slouží k přímé konzumaci, ale vitamíny v nich obsažené poslouží tělu nejen zevnitř, ale i zvenku.
10.09.2006
ČÍST VÍCEV jedné reklamě se říká: "Pečení je radost". Pro mě se pečení opravdu stalo radostí, proto se dnes pokusím přinést vám několik užitečných rad, jak předejít neúspěchům, katastrofám a jak vykouzlit voňavé a křehké moučníky.
06.09.2006
ČÍST VÍCEPrázdniny jsou za námi a děti se opět vydají do škol. Nebylo by tedy od věci říci si pár slov o svačinách, které dětem budeme chystat, nebo které jim nakoupíme v obchodech. Zajímala jsem se totiž o to, jaké svačiny si děti do školy nejčastěji nosí a velmi mě překvapilo, jak malý důraz této části dětské výživy věnujeme.
04.09.2006
ČÍST VÍCEAlergie, stejně jako negramotnost, může být pro dítě handicap na celý život. Úspěšná léčba závisí na pochopení podstaty alergie. Několik preventivních opatření může dítěti pomoci vést normální život.
04.09.2006
ČÍST VÍCEJiž toho víme mnoho o tepelné úpravě ryb. Víme, jak ryby vařit, dusit, péci či smažit. Ryba je vhodná pro každou příležitost, je dobrá po jakékoliv z uvedených možností přípravy. Dnes se ale ještě zmíníme o přípravě ryb na grilu či na rožni.
31.08.2006
ČÍST VÍCEPokud máte dobré technické zázemí, milujete ryby a máte jich neustálý přísun, pak vám nabízím možnost připravit si rybí speciality u vás doma. Přímo ve vaší kuchyni.
31.08.2006
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena