Opět jsou tady teplé dny, ke kterým neodmyslitelně patří grilování na otevřeném ohni. Jak na to?
02.04.2024
ČÍST VÍCEČtyři dokonalé recepty, jak zpracovat mazanec či jiné sladké pečivo z Velikonoc. U žemlovky stačí zaměnit rohlíky za pečivo, které vám zůstalo, výsledná chuť bude ještě lepší! A bonus navíc? Díky minimu potřebných surovin i něco ušetříte.
01.04.2024
ČÍST VÍCEChystáte se grilovat? Podívejte se, jak se připravuje salát z grilovaných cuket a jak se na grilu zapékají smetanové brambory. Je to opravdu jednoduché.
01.04.2024
ČÍST VÍCEVejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
01.04.2024
ČÍST VÍCEPo Velikonocích se můžeme ocitnout v situaci, kdy bude třeba co nejdříve využít zbylá či vykoledovaná vajíčka. Stává se to běžně hlavně na vesnicích, kde je dosud zvykem obejít celou ves, domů pak přinést pořádně napěchovaný košík. Jak ale celou tu nadílku zpracovat a sníst dřív, než se stihne zkazit? Pokud máte obavy, že rodina už nebude z dalších vajec na talíři nadšená, inspirujte se. Využijte velikonoční vajíčka v pokrmech, které vám i vašim blízkým určitě zachutnají.
30.03.2024
ČÍST VÍCEJe nejvyšší čas na pečení tradiční velikonoční pochoutky. Velikonoční nádivkou s uzeným masem a kopřivami krok za krokem nikdy nešlápnete vedle. Je jednoduchá a opravdu výborná.
30.03.2024
ČÍST VÍCEKupovaný versus domácí mazanec, který je lepší? O tom není třeba dlouhých diskuzí. Domácí pečivo jen tak něco nepřekoná. A pokud váháte, zda se do pečení těsně před Velikonocemi pustit, neváhejte. Recepty jsme pečlivě vybírali a patří mezi ty nej. Nadýchané, jemné a vláčné pečivo, které bude chutnat celé rodině.
29.03.2024
ČÍST VÍCEZelený čtvrtek si žádá zařadit do jídelníčku něco zeleného. Co třeba špenát? Zapomeňte na školní jídelnu a připravte se na zcela jiný chuťový zážitek. Tento špenát z čerstvých listů je základem také pro klasický dušený špenát. Podle fotonávodu jej zvládne každý.
28.03.2024
ČÍST VÍCEV našich článcích o tradičních českých receptech si připravíme velikonoční pokrm našich babiček - nádivku. Přidáme ještě recept na velikonoční tlačenku. Opět krok za krokem.
28.03.2024
ČÍST VÍCETyhle zatočené slané „mňamky“, obvykle podávané k pivu, většina z vás jistě dobře zná. Jde o klasické bílé pečivo z těsta, které se vyválí do tenkého proužku, ten se stočí do kruhu a oba jeho konce se překříží a slepí. Preclíky můžete vidět i ve tvaru srdíčka nebo osmičky, záleží, kde na ně zrovna narazíte. Preclík bývá krásně do hněda propečený, sypaný hrubou solí, kmínem, mákem nebo sezamem. Tradičně si ho dopřáváme také na Zelený čtvrtek jako přílohu k polévkám a pokrmům ze zeleniny.
27.03.2024
ČÍST VÍCEKaždý rok se na grilování všichni těšíme! Stačí nám hezké prostředí v přírodě, buď na zahrádce, nebo klidně na čundru, pokaždé si pochutnáte. Vezměte si k ruce také pár přátel, ale také pár pomocníků, které by měl mít každý, kdo chce grilovat.
27.03.2024
ČÍST VÍCEHledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.
26.03.2024
ČÍST VÍCEV těchto dnech vítáme s nadějí první teplé sluníčko stejně jako naši předkové. Právě teď je nejvyšší čas začít s přípravou pečiva, které k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří.
26.03.2024
ČÍST VÍCEMálokdo ví, že s přicházejícím jarem příroda s sebou přináší také první plody pro houbaře. Jaro je totiž časem smržů. Pojďme si o těchto houbách říct více a podívat se i na pár receptů z nich.
25.03.2024
ČÍST VÍCEBarvení vajíček, pečení beránka, příprava velikonoční nádivky a zasloužená pomlázka – tak nějak vypadají Velikonoce možná i u vás. Zkuste se otestovat, jak dobře znáte právě tyto svátky.
24.03.2024
ČÍST VÍCETaké milujete sladké snídaně? A ještě lépe když jsou zdravé? Lívance s borůvkami podle našeho dnešního videoreceptu jsou doslova božské a stojí za to je ochutnat.
24.03.2024
ČÍST VÍCEGrilování si my Češi užíváme a rozhodně se nebojíme experimentovat. V následujícím videu nás Lukáš Vokrouhlík - šéfkuchař Grill Akademie Weber - naučí recept na kořenící směs a marinádu. Marináda má chuť masa podpořit, nikoli přebít, míní šéfkuchař. Naložené maso bude připraveno na gril během půl hodiny.
22.03.2024
ČÍST VÍCEBoží milosti jsou tradičním velikonočním cukrovím dob dávno minulých, hojně se peklo už v době masopustů. Je to velmi křehké a lahodné pečivo, úzce spjaté s příchodem jara. Na Moravě mu říkají fánky. Toto drobné cukroví smažíme v tuku a obalujeme v moučkovém cukru, nejčastěji má tvar čtverečků nebo obdélníčků s průřezy na vrchní straně, můžete je však připravit i do podoby kytiček, koleček nebo překládaných šátečků.
21.03.2024
ČÍST VÍCEPrvní slunné a teplé jarní dny již nejednoho z nás zlákaly vytáhnout gril. Pokud hledáte inspiraci, co všechno se dá hodit na grilovací rošt, máme pro vás fajn tipy a originální recepty.
21.03.2024
ČÍST VÍCEHledáte recept na opravdu dobrého velikonočního beránka? Přinášíme vám 6 čtenářsky nejúspěšnějších receptů, u nichž nemusíte mít obavu z výsledku. Vybrat si můžete z klasického třeného těsta, s tvarohem, pudinkem a třeba i z těsta povidlového. A pokud vám doma chybí váha, bude pro vás jistotou hrníčkový recept.
21.03.2024
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena