Dnes se naučíme krok za krokem připravovat domácí lízátka ze slaného karamelu, kterými můžete překvapit třeba na Mikuláše. Chutnají výborně!
03.12.2023
ČÍST VÍCENastává nádherný čas Vánoc a tradičních pochutin. Vánoce ale nejsou jen o štědrovečerní večeři. Co všechno můžete nachystat pro rodinu a hosty na slavnostně prostřený stůl?
01.12.2023
ČÍST VÍCEMoučníky, dezerty a cukroví obzvlášť zdobí nejrůznější polevy. Podrobně se podíváme na tu nejpoužívanější - čokoládovou.
30.11.2023
ČÍST VÍCERecept na výborný krémový nápoj připomínající Baileys. Domácí likér v ozdobné lahvi a s ručně psanou etiketou může být originálním dárkem.
29.11.2023
ČÍST VÍCEZa pár dní je tu poslední měsíc v roce a nutno si přiznat, že prosinec má už od prvního dne své neodolatelné kouzlo. Pro děti nastává období mnoha příslibů a příchod Mikuláše je jedním z nich. Připravte dětem mikulášský den, jak se patří!
28.11.2023
ČÍST VÍCEPřipravili jsme si pro vás pár otázek, které prověří vaše znalosti o vánočních zvycích, tradicích, pořekadlech a dalších zajímavostech spojenými s vánočními svátky, oslavou Silvestra a začátkem nového roku. Pojďme na to :-)
28.11.2023
ČÍST VÍCEModerní audioknihy vás potěší jak originálními tématy, tak zpracováním, které vás vtáhne do děje.
27.11.2023
ČÍST VÍCEReceptů na vánoční perníčky existuje celá řada. Potřebné suroviny se však pravidelně opakují. Pojďme se podívat, které z nich budeme potřebovat při výrobě základního těsta.
26.11.2023
ČÍST VÍCEVyzkoušejte recept na silný, přitom velmi jemný domácí vaječný likér. Hotový je za chvilku a je rozhodně lepší než ten kupovaný. FOTORECEPT krok za krokem.
24.11.2023
ČÍST VÍCENa podzim probíhá na polích sběr cukrové řepy. Občas po sklizni můžete narazit na zatoulané řepy, které unikly z přepravy během přemisťování. Díky tomu si doma můžete připravit lahodné dobroty. V tomto veganském receptu si užijete kombinaci řepy a máku zabalenu v kynutém těstě.
22.11.2023
ČÍST VÍCEV dnešním článku se zaměříme na listové těsto a jeho tvárnost. Pokud při pečení sáhneme po hotovém listovém těstě, příprava moučníků, dezertů i slaných chuťovek z listového těsta je opravdu hračka. Výsledek se nedá zkazit a je rychlou volbou pro nečekané návštěvy.
17.11.2023
ČÍST VÍCEIdeální dezert pro chladné podzimní večery: Pečené jablko v křupavém kabátku s kořeněnou ořechovou náplní. Přijde vhod všem, kteří milují spojení sladkého jablka s ořechy a vůní skořice.
15.11.2023
ČÍST VÍCEV jednoduchosti je krása, to platí i v kuchyni. Dnes si podle fotonávodu připravíme tataráček z lososa, na který budeme potřebovat jen pár ingrediencí. Pokrm můžeme podávat jako rychlou večeři, ale obav i jako slavnostní pohoštění pro hosty.
15.11.2023
ČÍST VÍCEZnáte správný čas na pečení nejznámějších druhů cukroví? Víte, kdy začít s přípravou krémů? Nebo se chystáte letos péct svou první domácí vánočku? Podle našeho plánu si s letošním pečením hravě poradíte!
15.11.2023
ČÍST VÍCEVánoce se blíží mílovými kroky a už se vám možná jako každý rok honí hlavou, kdy a jak začít s přípravami. Vždyť každý z nás touží provonět svůj domov domácím cukrovím a ve svátky oslnit báječnou štědrovečerní večeří. Jak na to, aby se člověk doslova neuhnal a advent si užil v klidu a pohodě? Začněte s plánováním vánočního pečení a vaření právě teď!
13.11.2023
ČÍST VÍCEPřichází jedna z gastronomicky opěvovaných událostí - svatomartinské slavnosti, které neodmyslitelně patří k svátku svatého Martina. 11. listopad symbolizuje konec podzimu a příchod zimy, ale také bujaré veselí, popíjení mladého vína a pojídání slavnostních pokrmů v čele s tradiční svatomartinskou pečenou husou. Máme pro vás ty nejlepší recepty, se kterými zabodujete!
10.11.2023
ČÍST VÍCERecept na dokonalý čokoládový závin s pudinkem, který nejenže efektně vypadá, ale božsky chutná!
04.11.2023
ČÍST VÍCEKarlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
03.11.2023
ČÍST VÍCETentokrát si připravíme moučník vonící po čokoládě. Je velmi snadný na přípravu a na odměření surovin nám bude stačit hrnek. Fotorecept krok za krokem, který se bude hodit pro každou příležitost, kdy máme chuť na něco sladkého ke kávičce.
31.10.2023
ČÍST VÍCETradičními znaky Halloweenu jsou dýně, speciálně vyřezané, které mají uvnitř svíčku. Dále čarodějky, duchové, černé kočky, oheň a příšery. Barvy Halloweenu jsou černá a oranžová. Už máte vydlabanou dýni a chystáte se užít svátky podzimu?
31.10.2023
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena