Také se těšíte na vůni pečených kaštanů, která se line ze stánků v předvánočním čase? A co takhle si z jedlých kaštanů připravit pyré, omáčku či dezert pěkně v teple domova?
21.10.2023
ČÍST VÍCESvátek všech mrtvých Halloween se slaví všude po světě. Oslavte ho i vy. Máme pro vás podrobný videonávod, jak si vyřezat halloweenskou dýni. Pojďme na to!
18.10.2023
ČÍST VÍCEDýně k podzimu neodmyslitelně patří. Tuto brukvovitou zeleninu využijeme nejen jako dekoraci, ale hlavně při přípravě skvělých polévek, koláčů a kompotů.
11.10.2023
ČÍST VÍCEKysané zelí je vitamínovou bombou a neodmyslitelnou součástí podzimního a zimního jídelníčku. Je zdravé, levné a dá se kombinovat na stovky způsobů. Dnes se zaměříme na tradiční recepty.
10.10.2023
ČÍST VÍCEUrčitě už jste někdy se svými známými zavzpomínali na školní jídelny. Někdo na ně nedá dopustit, někdo neskrývá znechucení. Nějak podobně to asi vypadá, když přijde řeč na školní svačiny našeho dětství. Obvykle se smíchem vzpomínáme na univerzální chleba se salámem, který pravidelně končil v koši. Asi bychom všichni chtěli, aby to naše děti nedělaly stejně.
26.09.2023
ČÍST VÍCEDivoce rostoucí pravé hřiby sbíráme od července až do října. Málokdy jsou zaměnitelné s jedovatými druhy hub, a tak jejich sběr zvládne každý, stejně tak následné zpracování.
22.09.2023
ČÍST VÍCEČeši v poslední době na potravinách evidentně velmi šetří, nákupní vozíky zákazníků jsou stále méně plné a lidé podle všeho tráví více času porovnáváním cen zboží. Podle Českého statistického úřadu klesly tržby obchodníků meziročně téměř o šest procent.
20.09.2023
ČÍST VÍCEDruhů hub je jen v Čechách takové množství, že je toto téma snad nevyčerpatelné, a proto se k houbám znovu vracíme. Přinášíme také pár receptů, které stojí za vyzkoušení.
19.09.2023
ČÍST VÍCEJe tady půlka září, sychravější počasí a s tím i potřeba dopřát tělu syté pokrmy, které nám dodají vitamíny a hlavně nás zahřejí. K tomu nám skvěle poslouží právě dýně, ať už máslová, muškátová, špagetová a samozřejmě oblíbená Hokkaido. Pojďme si z dýně připravit snídani, oběd i rychlou večeři.
14.09.2023
ČÍST VÍCERecept na poctivou domácí zmrzlinu z těch nejlepších surovin - řeckého jogurtu, medu, vanilkového lusku a čerstvých borůvek. Zmrzlina krémová, nepřeslazená a silně návyková! S kupovanou se nedá srovnat.
22.08.2023
ČÍST VÍCEŠvestky jsou výborné nejen čerstvé, ale i sušené a zavařené. V domácnosti je máme vždy po ruce. Podle expertů mohou být švestky užitečné i při ochraně organismu.
13.08.2023
ČÍST VÍCEPři toulkách přírodou v těchto dnech již můžeme narazit na houby a po dešti jich nejen v lese bude přibývat. Je houba jedlá, nejedlá nebo jedovatá? Připravili jsme pro vás houbařský test, díky kterému zjistíte, jak na tom jste.
05.08.2023
ČÍST VÍCEJak si ty nejlepší langoše připravit doma? Přece podle našeho FOTORECEPTU! Těsto ze zakysané smetany je bezkonkureční. K dochucení nesmí chybět česnek, kečup, tatarská omáčka a sýr.
20.07.2023
ČÍST VÍCENázev angreštu pochází z italského "angresto" - kdysi se tak totiž označovaly bobulky divoké révy nebo kyselé víno. Proč se vyplatí jejich pěstování? A do jakých pokrmů se hodí?
18.07.2023
ČÍST VÍCEJe období prázdnin a to je čas, kdy zrají žluté, oranžové nebo načervenalé peckovice, které se řadí k nejzdravějšímu ovoci. Je čas dozrávání meruněk, které jsou známé již 4000 let a někdy se jim také říká "arménská jablka".
05.07.2023
ČÍST VÍCELetošní úroda je na třešně bohatá. Léto přímo vybízí k přípravě třešňové zmrzliny, která nás osvěží. Připravíme si ji krok za krokem.
30.06.2023
ČÍST VÍCEObligátních řízků jsou někteří cestovatelé možná již přejedeni. Čím jiným se tedy vybavit na dlouhou jízdu na dovolenou?
27.06.2023
ČÍST VÍCENěkteré bylinky mají stonky měkké, jiné musíme ze stonků před použitím sdrhnout. Prozradíme vám pár fíglů, jak čerstvé bylinky zpracovat, nasekat, utlouct a zamrazit.
26.06.2023
ČÍST VÍCEGrilování si my Češi užíváme a rozhodně se nebojíme experimentovat. V následujícím videu nás Lukáš Vokrouhlík - šéfkuchař Grill Akademie Weber - naučí recept na kořenící směs a marinádu. Marináda má chuť masa podpořit, nikoli přebít, míní šéfkuchař. Naložené maso bude připraveno na gril během půl hodiny.
23.06.2023
ČÍST VÍCEČerven nám přešel do druhé poloviny a na zahrádkách začínají dozrávat malé barevné kuličky rybízu a větší kuličky angreštu. Větší úrodu lehce zavaříme nebo zamrazíme.
21.06.2023
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena