Kokosy jsou plody exotické palmy rostoucí v tropickém podnebí a milující slunce a horka. Kokos a všechny produkty z něj získané jsou velice výživné, zdravé a chutné potraviny, díky kterým si celkově zlepšíte zdraví, uchráníte se od mnoha civilizačních chorob a také rychleji zhubnete.
07.07.2015
ČÍST VÍCEVyzkoušejte jednoduchý recept na grilovanou pochoutku. Podle našeho návodu to zvládne opravdu každý.
20.05.2015
ČÍST VÍCEOblíbenost a časté používání čerstvého a sušeného zázvoru za poslední léta i u nás raketově stoupla. Jaké je jeho další využití? Zkoušeli jste někdy nakládané zázvorové výhonky či čerstvé puky miogy?
22.08.2014
ČÍST VÍCEVěděli jste, že celá semena hořčice nemají žádné aroma? Ale stačí je rozemlít, tepelně upravit a rázem je jejich chuť velmi výrazná. Jak z hořčičných semen získáváme dijonskou, bordeausxkou či anglickou hořčici?
09.06.2014
ČÍST VÍCEPo minulém úvodu a zasvěcení do základů thajských pokrmů se dnes podíváme na typické koření, bylinky, sušené listy a trávy, které v této kuchyni nesmí chybět.
24.02.2012
ČÍST VÍCEThajsko, to není jen průzračné moře, dlouhé bílé pláže, přívětiví lidé, ale i vůně exotiky v podobě místních pokrmů. Na thajské kuchyni si pochutnají i ti největší labužníci.
20.02.2012
ČÍST VÍCEDnes vám představíme posledních 5 olejů z ořechů nebo semen, které můžete využít ve své kuchyni.
15.02.2010
ČÍST VÍCEPři troše trpělivosti a šikovnosti si můžeme vyrobit vlastní ocet. Ovocný, bylinkový, ale klidně i pikantní.
13.02.2010
ČÍST VÍCENa našem trhu je mnoho druhů rostlinných olejů. Dostali jste pro vás neznámý olej a nevíte do jakého pokrmu ho použít? Právě pro vás jsme připravili sérii tří článků o olejích a jejich kuchyňském využití.
31.01.2010
ČÍST VÍCEJíst v restauraci kupované houskové knedlíky, to by se ještě dalo pochopit, ale že by kuchaři nezvládli ani bramborovou kaši nebo omáčku k masu?
23.01.2010
ČÍST VÍCEJste gurmáni? A nenašlo by se tedy ve vaší kuchyni místo pro jednoho podnájemníka jménem avokádový olej?
21.01.2010
ČÍST VÍCEV naší kuchyni se setkáváme s nejrůznějšími druhy známých i méně používaných olejů. Prozradíme vám, jaké je jejich nejlepší uplatnění.
18.01.2010
ČÍST VÍCEZ bobulí hroznového vína se kvašením nepřipravuje pouze víno, ale také ocet s výrazným aroma.
29.11.2009
ČÍST VÍCEJaponská kuchyně se bez pasty miso neobejde. Vyzkoušejte ji a možná se bez ní neobejde ani vaše vaření.
22.11.2009
ČÍST VÍCEProdukty zdravé výživy už naštěstí mají své místo i v českých domácnostech. Pojďme se společně podívat na nejpoužívanější panenské oleje.
11.11.2009
ČÍST VÍCEVýroba octa ze zeleniny je raritou, nákladnou záležitostí a zvládne ji jen opravdový mistr. Zeleninové druhy se při výrobě nemísí, v kuchyni se ocet používá výhradně k zeleninovým pokrmům.
24.10.2009
ČÍST VÍCEDobře vybrané druhy panenských olejů lisovaných za studena mohou být nápomocny i našemu zdraví. I když jde o tuk, jsou ideálním doplňkem zdravé výživy.
21.09.2009
ČÍST VÍCEUniverzální dochucovadlo už se dávno nepoužívá pouze ke konzervaci potravin. Je z čeho vybírat a aromatická vůně díky bylinkám ozvláštní každý pokrm. Připravit si jej můžeme i doma podle vlastní chuti a fantazie.
05.08.2009
ČÍST VÍCEAčkoliv se denní doporučená dávka soli pohybuje okolo 6 gramů, mnozí z nás denně zkonzumují až dvojnásobek. Přesolováním organismu se přitom pomalu zabíjíme.
24.04.2009
ČÍST VÍCEPochoutky jako je med nebo čokoláda nemusí být vždy nutně jen k jídlu. Jejich pozitivních účinků lze využít i při masáži.
18.03.2009
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena