Co je ideální mít doma, když se chystáme dělat zeleninový salát? Sice se obvykle tváří jako nedůležitá potravina, ale saláty jsou s nimi nejlepší.
17.09.2006
ČÍST VÍCEV dnešní době je na trhu spousta rozmanitých druhů olejů. Od obyčejného rafinovaného stolního oleje, přes slunečnicový až po olivový. Nejdražší - olivový olej si mnoho z nás odmítá koupit pro svou vysokou cenu a spokojí se s levnějším. Málokdo si ale uvědomuje klady olivového oleje.
14.09.2006
ČÍST VÍCEVýrazná dochucovací omáčka s tisíci možností obměny ingrediencí, která zvýrazní chuť masa a obohatí vás o nevšední chuťový zážitek.
18.08.2006
ČÍST VÍCEUmělé sladidlo aspartam má mnoho tváří a za krátkou dobu své existence se ocitl na vrcholku i na dně žebříčku popularity. Životní příběh aspartamu je o tom, jak se z neškodného sladkého bílého prášku stane takřka masový vrah.
06.08.2006
ČÍST VÍCESůl nad zlato byl název jedné pohádky. Je pravda, že sůl v našem životě je nepostradatelná. Neexistují pouze soli, které se používají k vaření, ale o nich psát nechci. Chtěla bych v pár řádcích přiblížit, kde se kuchyňská sůl získává a jaké má druhy.
29.07.2006
ČÍST VÍCEŽádný milovník asijské kuchyně si jistě nedokáže bez této omáčky představit život. Sójová omáčka je totiž jedním z mála stavebních kamenů asijské kuchyně a nezbytnou součástí při stolování. Každý asijský labužník ví o této omáčce všechno. Ale co my, "obyčejní smrtelníci", kterým omáčka jen chutná?
29.06.2006
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena